Kendte1. december 2023

Efter kritik af Anders Breinholts julekalender: Nu ændrer de det

Flere organisationer har kritiseret Anders Breinholts julekalender, da de mener, den opfordrer til et usundt alkoholindtag. Den kritik har holdet bag nu taget til sig
Det er igen blevet tid til "Breinholts julekalender" - dog med en lille ændring. 
Det er igen blevet tid til "Breinholts julekalender" - dog med en lille ændring.
 Foto: TV 2

Hvert år til jul mødes tv-vært Anders Breinholt med musiker Søren Rasted og ølekspert Carsten Bertelsen, hvor de drikker sig i hegnet ved at smage på 24 forskellige øl.

Det har gennem tiden ført til nogle særdeles sjove øjeblikke, men det er langt fra alle, som kan se morsomheden i tre voksne mænd, der drikker sig fulde på landsdækkende tv.

Flere organisationer såsom Alkohol & Samfund har tidligere kritiseret julekalenderen for at opfordre til en usund alkoholkultur.

Kritikken har tilsyneladende gjort indtryk på holdet bag, for som noget nyt indgår der i år også alkoholfrie øl.

Det fortæller Søren Rasted til Ritzau ifølge Ekstra Bladet. Han mener dog ikke, at showet går over grænsen.

- Det her er ikke et program, der skal markedsføre dårlig alkoholkultur. Men selvfølgelig ligger der implicit i det, at vi bliver lidt berusede hen ad vejen. Nogle af årene har måske været lidt vildere end andre, men jeg synes ikke, at vi er ude på et overdrev, forklarer han.

Ifølge Anders Breinholt er det vigtigt at snakke om alkoholforbrug, men han mener samtidig ikke, at julekalenderen bærer ansvaret.

- Jeg ved godt, at det er paradoksalt, at vi så sidder her og smager 24 øl, og jeg ved godt, at det lyder negligerende at sige, at vi bare er et underholdningsprogram, men det er vi jo. Vi er ikke sat i verden for at redde den statistik, fortæller han.

Du kan se "Breinholts julekalender" hver dag frem til 24. december på TV 3 og Viaplay.

Sponsoreret indhold