Kendte2. august 2023

Efter beskyldninger: Udelod Beyoncé lige Lizzos navn i særlig ”Break My Soul”-hyldest?

Da megastjernen optrådte i Boston tirsdag aften, valgte hun tilsyneladende ikke at medtage den ombruste kollega Lizzo i sin opremsning af store ikoniske kunstnere
Måske er Lizzo ikke helt så meget inde i varmen hos Beyoncé Knowles-Carter, som hun plejer at være 
Måske er Lizzo ikke helt så meget inde i varmen hos Beyoncé Knowles-Carter, som hun plejer at være
 Foto: Ritzau Scanpix, X

Intet er så sigende og værdifuldt som en blåstempling fra selveste Beyoncé, der må siges at sidde som mest magtfuld bidronning i popstaden – især efter den magtdemonstration af stadionkoncerter, som hun lige nu er i færd med at fyre tværs over det vestlige USA.

Men må den skandaleombruste Lizzo nu undvære sin?

Beskyldningerne mod den 35-årige rapper, sangerinde og sangskriver fra Detroit var ikke mere end et par timer gammel, da hendes ellers gode kollega Beyoncé gik på scenen i delstaten Massachusetts.

Men noget tyder på, at den turnerende ”Renaissance”-stjerne havde været hurtig med slettelakken på sine sangtekster, for da hun nåede frem til tidspunktet, hvor hun ellers plejer at nævne en række betydningsfulde, afroamerikanske, kvindelige artister, dukkede Lizzos navn ikke op i rækken, som det ellers har gjort før.

Det skriver Daily Mail, der henviser til flere optagelser fra gårsdagens koncert.

Undervejs i nummeret ”Break My Soul (The Queens Remix)” valgte Beyoncé i stedet at gentage navnet ”Badu” – med reference til sangerinden Erykah Badu – flere gange i træk.

Ms. Carters umiddelbare udeladelse af Lizzos navn i løbet af musiknummeret kommer i kølvandet på voldsomme – og i flere tilfælde ganske absurde – beskyldninger mod hende.

De kommer fra medlemmer af hendes dansetrup, som nu sagsøger hende for vægtudskamning og krænkende adfærd.

De tre dansere - Arianna Davis, Crystal Williams, and Noelle Rodriguez - der har sagsøgt sangerinden, understreger også i søgsmålet, at Lizzo - ifølge dem - skabte et "seksuelt ladet og ubehageligt miljø" mod især afroamerikanske ansatte.

Særligt opsigtsvækkende er det, at de aktuelle anklager mod Lizzo står i absolut skærende kontrast til hele det image, som Lizzo har brugt årevis på at bygge op og vedligeholde.

Nemlig som den varme og omfavnende popstjerne, der udadtil jævnligt hylder diversitet, og som går imod enhver form for chikane, mobning og diskrimination.

– Mens hun privat udskammer sine dansere og nedgør dem på måder, der ikke kun er ulovlige, men absolut demoraliserende, lyder det fra en af danserne advokat, der udtaler sig til NBC News.

Lizzo har endnu ikke kommenteret søgsmålet og de mange beskyldninger mod hende.

Sponsoreret indhold