Efter alvorlig sygdom: Anders Langballe stopper

Den tidligere politiske redaktør på TV 2, Anders Langballe, fik sidste år en blodprop i hjernen. Det er han ikke den eneste, der har prøvet.

Den tidligere politiske redaktør på TV 2, Anders Langballe, fik sidste år en blodprop i hjernen. Det er han ikke den eneste, der har prøvet.

(Foto: Ritzau Scanpix)

I 11 år har han arbejdet på TV 2 - og guidet seerne sikkert og kyndigt gennem den politiske verden.

Men nu er det snart slut.

TV 2-vært og politisk reporter Anders Langballe, 43, stopper nu på kanalen - lidt over et år efter, han blev ramt af alvorlig sygdom.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

Han ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer, men glæder sig over, at han i kølvandet på sit alvorlige sygdomsforløb er i stor bedring.

- I de første uger efter blodproppen stod det ikke klart, at jeg skulle kunne få mit sprog igen, eller om jeg ville ende som en grøntsag. Det sætter tanker i gang, og det har også været medvirkende til, at jeg nu tænker, at det er tid til at tage springet. Det har været et par vilde måneder, og her de sidste to uger er det virkelig gået stærkt i forhold til alt det her med TV 2, siger Anders Langballe til Ekstra Bladet.

Anders Langballe blev ramt af blodproppen 19. november 2018 og har siden været igennem et længere genoptræningsforløb.

Under en ferie til New York tilbage i oktober sidste år blev han ramt af et tilbagefald. Her kollapsede han med kramper og måtte hentes af en helikopter for at blive fløjet til et hospital i den amerikanske storby.

I dag går det heldigvis bedre med den nu snart tidligere politiske kommentator: 

- Det går fremragende. I min situation skal man glæde sig over, at jeg lever. De odds, der var på mig, var ikke gode. Jeg har mit sprog. Jeg kan tænke og skrive, og det er mere, end hvad jeg kunne for et år siden. Det skal man glæde sig over hver dag.

- Den tur, jeg har været igennem, har gjort mig så meget klogere på livet, og hvordan man skal forvalte sit liv og arbejdsliv og få det til at hænge sammen med familie. Det har været en brat, men nødvendig opvågning for mig, siger Anders Langballe i dag til Ekstra Bladet.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close