Kendte 21. august 2019

Efter afsløring: Nu svarer Falktoft igen

I går blev det afsløret, at Peter Falktoft har arbejdet for British American Tobacco, selvom stjernen har raset mod tobaksindustien i programserien ”Danmarks dræber #1” på P1
(Foto: Peter Grosen)

Peter Falktoft har lavet programserien ”Danmarks dræber #1” på P1, som omhandler rygning.

I går kunne Radio24syv afsløre, at Peter Falktoft i 2016 selv har arbejdet for selvsamme tobaksindustri, som han udskammer i programserien på p1. 

Over fem afsnit forsøger den tidligere p3-vært at afdække konsekvenserne for folk, der har røget smøger, og samtidig går han til angreb på tobaksindustrien.

Artiklen forsætter under billedet.

Foto: Mikael Rieck

De to bong-kammerater Peter Falktoft og Esben Bjerre. Foto: Aller Media

Til det arrangement var han konferencier sammen med sit faste makker Esben Bjerre. Jobbet var købt og betalt af et af verdensstørste cigaret-producenter, British American Tobacco. 

Afsløringen har fået Peter Falktoft til tasterne, hvor han tager til genmæle i et langt opslag på Facebook.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- At en tjans som konferencier til en p-fest for de ansatte på byens natklubber, som vi i øvrigt var hyret ind til af et eventbureau, skal agere benspænd for et kritisk program om rygning på P1 i 2019 tjener intet andet formål at fjerne fokus fra det vigtige budskab programmet indeholder, starter Falktoft det alenlange genmæle på Facebook.

Den tidligere p3-stjerne har ikke meget til overs for kritikken, og mener Radio24syv's historie stammer fra lobbyister fra tobaksindustrien.

Selvom Peter Falktoft er rasende på mediernes dækning af hans job hos British American Tobacco, så kan den 34-årige podcast-vært ikke løbe fra, at han har udtalt i ”Danmarks dræber #1”, at han ikke forstår personer, der arbejder for tobaksindustrien. 

- Sandheden er, at uanset hvordan man vender og drejer det, så tjener tobaksindustrien penge på et produkt, som folk dør af. Jeg tænker umiddelbart selv uden at vide det, at jeg ikke ville kunne sove om natten, hvis det var mig, der solgte det produkt, har Falktoft tidligere udtalt i programserien.

Til sidst i opslaget virker Peter Falktoft opgivende og fortvivlende over den modtagelse, som hans program på p1 har fået.

Artiklen forsætter under billedet.

Foto: All Over Press

Peter Falktoft startede på DR's p3 og arbejder nu med sin egen podcast 'Her går det godt'. Foto: Aller Media

- Afslutningsvis vil jeg dog gerne blankt erkende, at jeg på trods af ekstensiv erfaring, når det kommer til benspænd forklædt som sensationsjournalistik, må indrømme, jeg er tæt på målløs over, hvor nemt det har været for tobakslobbyister at skyde fokus væk fra problemet og over på mig, skriver han.

Tidligere har programserien om cigaretter fået en del kritik for nogle faktuelle fejl. Det fik kanalchefen på p1, Thomas Buch-Andersen, til at komme med en præcisering på DR's hjemmeside.

Det fik Peter Falktoft til at tilføje endnu et afsnit i serien, hvor han går i dykker ned i de fakta, der bliver fremlagt i programmet.

Selvom modvinden har revet ham i håret de sidste par dage, kommer Falktoft med en sidste konklusion på programmet.

- Afslutningsvis vil jeg bare gentage mig selv og sige følgende… programserien ‘Danmarks Dræber #1 er noget af det mest givende, vigtige og bedste produkt jeg har lavet til dato, skriver Peter Falktoft.

Sponsoreret indhold