Kendte16. maj 2023

Efter advokatstævning: Jes Dorph-Petersen vil indkalde Rasmus Tantholdt som vidne

Den fyrede TV 2-vært Jes Dorph-Petersen og hans advokat har lavet en liste på 12 vidner, de ønsker at have med i retssalen – og flere af dem er kendte ansigter
Rasmus Tantholdt, Jes Dorph-Petersen og Natasja Crone.
Jes Dorph-Petersen og hans advokat vil indkalde blandt andet Rasmus Tantholdt som nyt vidne i retssagen mod advokaten Yvonne Frederiksen, der stod for advokatundersøgelsen, der fik Dorph fyret.
 Foto: Peter Grosen

DK4-værten Jes Dorph-Petersen har alle dage været meget utilfreds med sin fyring fra TV 2, der kom i kølvandet på en advokatundersøgelse omkring sexisme og #MeToo på kanalen.

Men nu har Dorph stævnet advokat Yvonne Frederiksen, der stod i spidsen for advokatundersøgelsen.

Dorph og hans advokat Julie Stage mener, at Yvonne Frederiksen har udvist ”groft ansvarspådragende adfærd” i forbindelse med undersøgelsen af et indberettet overgreb, som Dorph-Petersen skulle have lavet mod daværende praktikant Therese Philipsen.

Jes Dorph-Petersen har altid været højlydt utilfreds med sin fyring fra TV2. 
Jes Dorph-Petersen har altid været højlydt utilfreds med sin fyring fra TV2.
 Foto: Jesper Sunesen

Advokatundersøgelsen fra 2020 har tidligere fået kritik for blandt andet manglende vidner og tilsidesættelse af god advokatskik, og derfor vil de nu have det hele frem i lyset og ind i en offentlig retssag.

Nye vidner

Julie Stage har i forbindelse med stævningen interviewet flere vidner, som hun ønsker at indkalde i en retssag – og flere af de ønskede vidner er kendte ansigter, fremgår det i en artikel fra Weekendavisen.

Det er blandt andet TV-2s korrespondent Rasmus Tantholdt, der på tidspunktet boede sammen med Dorph-Petersen i Odense i en pendlerlejlighed. Ifølge stævningen forklarer han, at det er Therese Philipsen, der opsøger Jes Dorph-Petersen i lejligheden, fordi hun var ”ulykkelig” over deres brudte relation.

Den tredje episode, som ikke før er blevet nævnt, ”harmonerer dårligt med Therese Philipsens forklaring om relationen mellem hende og Jes Dorph‐Petersen, eller advokat Yvonne Frederiksens vurdering af, at Therese Philipsen har 'været udsat for en uønsket fysisk seksuel handling' fra Jes Dorph‐Petersens side,” står der blandt andet i stævningen, som mediet er i besiddelse af.

Ny side af sagen

Ifølge referatet fortæller Tantholdt, at det var Therese Philipsen, der en sen aften ringede på døren i de to TV 2-mænds pendlerlejlighed. Da han kaldte på Dorph, gav han udtryk for, at han ikke ville have Therese Philipsen ind i lejligheden.

Jes Dorph-Petersen startede som tv-vært i 1991, hvor han var studievært på TV2-nyhederne. 
Jes Dorph-Petersen startede som tv-vært i 1991, hvor han var studievært på TV2-nyhederne.
 Foto: Jesper Sunesen

Therese Philipsen gik herefter ned på gaden, hvor hun stod og græd i lang tid. Rasmus Tantholdt åbnede vinduet og sagde, at hun var nødt til at forstå, at Jes Dorph-Petersen ikke ville hende, og at det var slut. Therese Philipsen var meget ulykkelig. Therese Philipsen ville gerne noget mere med Jes Dorph-Petersen, end Jes Dorph-Petersen ville med Therese Philipsen (...) Jes Dorph-Petersen sagde til Rasmus Tantholdt, at det ikke gik længere mellem ham og Therese Philipsen, og at han havde gjort det forbi med hende, bliver der ydermere beskrevet i referatet.

Tantholdt har ikke ville udtale sig til Weekendavisen, men han bekræfter dog, at det er det, der står i hans forklaring. Han har dog ingen dagsorden og blev blot ringet op af en advokat og stillet spørgsmål, som han har svaret på.

Han gør det også tydeligt, at han ikke var i lejligheden, da det påståede overgreb på Philipsen fandt sted, og derfor har han ikke en mening om, hvad der er sket.

Flere tidligere kolleger

Udover den tidligere kollega Tantholdt har Julie Stage et ønske om, at den tidligere nyhedsvært Niels Brinch bliver indkaldt som vidne samt de tidligere kolleger Jens Gaardbo og Janni Pedersen, der indgår på den nye liste af 12 vidner.

En, der dog ikke fremgår på vidnelisten, er Therese Philipsen, der i første omgang fortalte om et overgreb begået af Jes Dorph-Petersen, som var det, der fik ham fyret.

Også Jes' tidligere kollega Niels Brinch er på den liste af vidner, Julie Stage ønsker at indkalde. 
Også Jes' tidligere kollega Niels Brinch er på den liste af vidner, Julie Stage ønsker at indkalde.
 Foto: Aller Media DK

– Jeg vurderer ikke, at det er nødvendigt, fordi hun har redegjort meget detaljeret for sine beskyldninger, forklarer Julie Stage.

TV 2 har ingen kommentarer til kritikken af advokatundersøgelsen. Oplysningerne fra stævningen er blevet forelagt Therese Philipsen, der ikke ønsker at udtale sig til mediet.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Jes Dorph-Petersen, men han er ikke vendt tilbage.

Sponsoreret indhold