Kendte16. maj 2023

Fyret efter #MeToo-skandale: Jes Dorph-Petersen stævner advokat Yvonne Frederiksen

En af Danmarks største #MeToo-sager kommer nu endnu en gang i offentlighedens søgelys, efter den fyrede tv-vært Jes Dorph-Petersen har stævnet advokaten, der stod i spidsen for den advokatundersøgelse, der fik ham fyret
Jes Dorph-Petersen vil nu stævne advokaten, der stod for den advokatundersøgelse, der fik ham fyret. 
Jes Dorph-Petersen vil nu stævne advokaten, der stod for den advokatundersøgelse, der fik ham fyret.
 Foto: Jesper Sunesen

Danmark blev delt i to, da Jes Dorph-Petersen blev fyret på TV 2, efter hans navn dukkede op i en advokatundersøgelse fra TV 2 omkring sexisme på arbejdspladsen.

Men nu tager DK4-værten til genmæle og har hevet advokat Yvonne Frederiksen, der stod for advokatundersøgelsen, i retten.

Det skriver Weekendavisen.

Han har stævnet Yvonne Frederiksen for at have udvist ”groft ansvarspådragende adfærd” i forbindelse med undersøgelsen af et indberettet overgreb, som Dorph-Petersen skulle have lavet mod daværende praktikant Therese Philipsen.

– Det er min klients opfattelse, at Yvonne Frederiksen i forbindelse med undersøgelsen har undertrykt åbenlyst relevante oplysninger og undladt at interviewe personer, der besad viden af afgørende betydning for den troværdighedsvurdering, som hun skulle foretage af hans og Therese Philipsens forklaringer, siger advokat Julie Stage til Weekendavisen.

Nu kræver Jes Dorph-Petersen en erstatning fra advokaten på 1.639.508 kroner for svie og smerte samt tabt arbejdsfortjeneste og psykologbistand.

TV 2 har ingen kommentarer til kritikken af advokatundersøgelsen. Derudover vil Theresa Philipsen heller ikke udtale sig til mediet.

Advokatfirmaet Norrbom Vinding har også fået forelagt kritikken. Partner Christian K. Clasen ikke at udtale sig på grund af tavshedspligt.

- Dette søgsmål vil – af mange grunde – være åbenbart grundløst. Vi imødeser derfor søgsmålet med sindsro, og vores advokat har i et brev til Jes Dorph-Petersens advokat redegjort nærmere for vores synspunkter. Herudover har vi ikke yderligere kommentarer, skriver han i en mail til Weekendavisen.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Jes Dorph-Petersen, men han er ikke vendt tilbage.

Sponsoreret indhold