Kendte26. april 2021

Drinksenes romkugle? Sådan laver du den berygtede og sprængfarlige "Druk"-cocktail

Hvorfor ikke fejre de danske Oscarsejre med den stærke Sazerac, som gymnasielærerne i ”Druk” nyder før kulminationen på deres alkoholindtag?
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der skal lidt af hvert i en klassisk Sazerac – men bare rolig, du skal hverken ud for at købe sirup eller sodavand til opblanding. Alle ingredienserne kommer nemlig fra barskabet. Spækket med procenter.

Den lille rødlige eller gullige cocktail – som blandt andet indeholder absint – spiller faktisk en central rolle i den Oscarvindende storsællert ”Druk”.

I et af filmens vendepunkter, beslutter de fire lettere fastgroede gymnasielærere hjemme hos Magnus Millangs karakter, Nikolaj, at sammensætte drinksen over dem alle, for at bonge helt ud på promillemålingen.

Du skal først og fremmest bruge et lavt barglas og et par store isterninger.

Ifølge bistroejer Jacob Jørgsholm, der i serien ”Mad fra film” har eksperimenteret med ”Druk”-opskriften i en Youtube-video, skal isen ned i en shaker, før du kommer sukker – tre spiseskefulde – brandy, passionsfrugtbitter, limonbitter og til slut: Den grønne fe.

Tre skeer absint er dermed kronen på værket for Jacob Jørgsholm og vennerne, der dog understreger, at den berømte cocktail kan laves på mange forskellige måder.

Nogle påstår, at en Sazerac er den ældste amerikanske cocktail, og den er opkaldt efter et bestemt cognac-mærke Sazerac-de-Forge et Fils, som apotekeren Antoine Peychaud i 1838 havde stor succes med at importere og sælge.

Siden blev cognac skiftet ud med amerikansk rye whisky og senere tilføjede bartenderen Leon Lamothe den stærke absint.

Vælger du at servere en saftig omgang Sazerac, kan vi anbefale at du indtager den til lyden af METERS "Cissy Strut" ligesom i den prisvindende danske film.

Sponsoreret indhold