Kendte1. december 2019

Drama i Alphabeat: Tårerne flød

I en ny og afslørende DR3-dokumentar fortæller bandet Alphabeat ærligt om, hvorfor de brød med hinanden i 2013.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stine_bramsen_1.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Alphabeat var billedet på fest og glade ansigter, da de toppede hitlister og spillede utallige koncerter indtil 2013.

Men som et lyn fra en klar himmel sagde de pludselig stop.

I den nye DR3-dokumentarserie "Da festen forsvandt" afslører gruppen nu, at der lå alvorlige konflikter bag deres midlertidige opløsning.

Især var der konflikter mellem frontfigur Stine Bramsen og Anders Bønløkke – det fortæller begge parter, mens der bliver grædt ud for åben skærm.

– Stine og jeg endte bare med at provokere hinanden. Det blev også sådan en lidt personlig ting. Der kan være en god energi i, at man er forskellige, men det blev bare til noget negativt, forklarer Anders.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alphabeat_dr.jpg
 (Foto: DR)

Anders Bønløkke kan ikke holde tårerne tilbage, da popgruppen holder møde i sommerhuset i forbindelse med deres gendannelse. (Foto: DR)

Faktisk var kemien mellem Stine og "Bønne" så dårlig, at han som den eneste af bandets seks medlemmer ikke deltog i forsangerens bryllup.

– Det sidder i mig, og det vil det nok altid gøre. Jeg ved jo godt, at man ikke bare kan glemme fortiden, og jeg tror bestemt heller ikke, at han har glemt det, fastslår Stine Bramsen.

Kørt over

Dokumentaren følger Alphabeat, efter beslutningen om at genoptage samarbejdet er taget. Men heller ikke det går gnidningsfrit.

Da sekstetten sætter sig ned for at snakke om de problemer, de havde med skabelsen af tredje plade før pausen i 2013, bliver det klart for enhver, at "Bønne" også har haft det svært med konflikterne.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alphabeat_tsl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Tidligere i år brød Troels Hansen, Rasmus Nagel, Stine Bramsen, Anders "SG" Stig Gehrt-Bendixen, Anders Bønløkke og Anders Reinholdt tavsheden og indtog hitlisterne med ny musik. (Foto: Thomas Laursen)

– Måske kørte jeg nogen over. Det var ikke meningen ... Jeg kendte til Stines anstrengte forhold til mig og omvendt.

Men det var et chok for mig, for det var jo mine gode venner, siger Anders "Bønne" berørt.

Alphabeat har siden marts i år udgivet singler og spillet koncerter både herhjemme og i udlandet – men også i de nye programmer ulmer uenighederne lige under overfladen.

Man kan se alle fire afsnit af "Da festen forsvandt" på DRTV.

Sponsoreret indhold