Kendte 4. oktober 2021

DR med ny plan for P3: Opgør med klassiske timenyheder

Når det nye år begynder er det helt slut med timenyheder på P3
Foto: Thomas Rousing/Ritzau Scanpix

Opdateret klokken 17.10 med en kommentar fra chefredaktør Thomas Falbe i DR Nyheder

På flowkanalen P3 skal der gøres op med de klassiske timenyheder.

Timenyhederne passer ifølge DR ikke til den måde, unge får deres nyheder på, og derfor skal der ske noget med de nyhederne, der plejer at gå i gang, når klokken bliver hel.

- Hvis vi skal lave et tilbud, der harmonerer med unges medievaner, skal vi også have modet til at gøre op med traditioner, der hører en anden tid til. I dag henter unge primært deres nyheder via digitale kanaler, og derfor er det naturligt at løfte nyhedsopgaven for lige præcis den målgruppe over i DR’s nye, samlede nyhedstilbud, udtaler Malene Birkebæk, ledende redaktionschef for hele den samlede ungeredaktion i DR, i en pressemeddelelse. Hun fortsætter:

- Derfor tager vi nu konsekvensen af de unges nye vaner, og løfter fremover den vigtige opgave på nyhedsområdet for unge på DR’s digitale platforme som dr.dk, DR’s nyhedsapp og podcast.

Over for SE og HØR skærer Thomas Falbe, nyerklæret chefredaktør for DR Nyheder, det ud i pap: Det er slut med timenyhederne fra nytårsskiftet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det betyder dog ikke, at vi har opgivet at nå de unge med nyhedsindhold, understreger han.

P3 Nyheder lukker

Der kommer fremover ikke til at være nogen i DR, der dedikeret kommer til at arbejde med nyheder målrettet unge, som P3 Nyheder gør det lige nu.

Derimod kommer der til at blive produceret indhold om aktualitet til unge i en ny afdeling.

Men bare fordi timenyhederne tages ud af P3, forsikrer chefredaktøren, at der stadig vil være rigeligt med nyhedsminutter. Det bliver bare på en anden måde.

Der er ingen fyringer i forbindelse med lukningen af P3 Nyheder. Derimod bliver medarbejderne rykket rundt.

"LigA" flytter kanal

Som et andet valg, DR træffer i deres omlægning af ungetilbuddet, er, at fodboldprogrammet "LIGA" flyttes fra P3 til P4.

Ifølge DR når de ud til næsten alle unge Danmark i løbet af en uge, men på grund af den enorme konkurrence på markedet, bliver deres position udfordres.

Derfor har DR et særligt fokus på det danske børne- og ungeliv, som de bliver ved med også at have fremadrettet.

For at løfte DR's indhold til unge samler de derfor alt indholdet under et tag. Det betyder, at DR3 er færdigt som brand. Til gengæld samles indholdet under et nyt P3.

Selvom DR3 lukker, kommer der fortsat til at blive lavet indhold målrettet unge på DRTV.

DR's særskilte pressemeddelelse om, hvad der skal ske med DR's tilbud til den unge målgruppe, kommer kort tid efter, at DR tidligere udsendte en pressemeddelelse om, hvordan DR generelt vil arbejde på at blive fuldt ud digital.

Sponsoreret indhold