Kendte21. august 2022

Ditte Okman skal gennem stor operation: Frygt for kræft

Radiovært Ditte Okman skal gennem en større operation for at forhindre, at et forstadium til kræft udvikler sig til reel kræft
Ditte Okman skal have fjernet sin livmoder.
Ditte Okman skal have fjernet sin livmoder.
 Foto: Dan Mariegaard

For knap et år siden fortalte en ærlig Ditte Okman, at hun havde gennemgået et såkaldt keglesnit, fordi hun havde fået konstateret celleforandringer.

Nu viser det sig desværre, at keglesnittet ikke var nok. Radioværten har stadig celleforandringer, og det har desuden vist sig, at hun har en særlig variation af HPV-virusset.

Derfor har lægerne rådet hende til at få fjernet hele livmoderen, og dét har Ditte Okman nu valgt at takke ja til.

Det fortæller hun i et længere skriv på sin instagram-profil:

– Jeg havde på ingen måde forestillet mig, at det skulle ende her. Men det gjorde det. Og jeg er på den ene side er vildt ked af det, og på den anden side går livet jo uforandret hen – og endda med ro maven, at jeg ikke bliver alvorligt syg, fortæller Ditte Okman i sit instagram-opslag.

Radioværten tilføjer, at hun har været “ekstremt ked af det”.

– Og selv om det lyder som en no brainer, så tog det mig adskillige uger at tage den endelige beslutning og følge lægens råd. Jeg synes, det er en stor ting – og en voldsom ting. Men jeg vil ikke have kræft, og det har jeg i værste fald udsigt til, hvis ikke vi gør noget nu. Måske fordi jeg var dum ikke at tage det her i opløbet, måske fordi jeg bare er uheldig, fortæller Ditte Okman.

“Det, vi taler om”-værten skriver ikke, hvornår hun skal have foretaget indgrebet.

Sponsoreret indhold