Kendte 2. marts 2018

Yes! Diætist bekræfter, at pizza er sund morgenmad

Vores drøm er gået i opfyldelse: Nu er det helt okay at spise pizza til morgenmad
Foto: All Over Press

Pizza er for mange det perfekte aftensmåltid, men nu kan det være, du også burde starte dagen med en den italienske spise bestående af bund, lækkert fyld og smeltet ost. 

En diætist fortæller nemlig til The Daily Meal, at pizza kan være et langt sundere morgenmadsmåltid end de traditionelle morgenmadsprodukter, som du hælder mælk på og spiser. 

- Du bliver nok overrasket over at høre, at det gennemsnitlige pizzaslice og en skål morgenmadsprodukt med sødmæk indeholder næsten det samme antal kalorier, fortæller diætist Chelsey Amer til The Daily Meal

- Men der er meget mere protein i pizza, som holder dig mæt og gør, at du ikke pludselig bliver sulten senere på morgenen, forklarer diætisten om fordelene ved at starte dagen med et slice fremfor en skål Coco Pops. 

Diætisten understreger, at pizza som sådan ikke er sundt, men at det sammenlignet med et sukkerholdigt morgenmadsprodukt er et mere velafbalanceret morgenmadsmåltid. 

- Plusset er, at et pizzaslice indeholder mere fedt og mindre sukker end de fleste kolde morgenmadsprodukter, så du vil ikke opleve at gå sukkerkold, bekræfter diætist Chelsey Amer over for The Daily Meal

Drømmer du om at starte dagen med pizza, så er pizzatartelleten måske et godt bud

Den amerikanske restaurantkæde Olive Garden har netop lanceret, hvad de kalder en "meatball pizza bowl", men set med danske øjne, så har en ny, fantastisk ret set dagens lys: Pizza-tarteletten.

Olive Garden beskriver selv retten som "klistret asiago-, parmesan- og mozarellaost-godhed placeret i en krydret pizzadejsskål toppet med kødsauce og store, krydrede italienske kødboller".

I stedet for den traditionelle flade pizza har Olive Garden valgt at forme bunden som en skål, hvilket betyder, at den kan rumme meget mere fyld - og vi er fans. 

Den nye ret fås som en del af Olive Gardens frokosttilbud, og du må desværre en tur over Atlanten for at sætte tænderne i retten, der kombinerer Italiens nationalret med Danmarks. 

Sponsoreret indhold