Kendte13. februar 2022

Derfor er "Death on the Nile" blevet Disneys største hovedpine

Hvor uheldig kan man være? Op til premieren på mordmysteriet ”Death on the Nile” er der nærmest fuld plade i shitstorm-bingo med et cast, der inkluderer en ”kannibal”, en privilegieblind stjerne og et par vaccineskeptikere
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den stjernespækkede Agatha Christie-film ”Death on the Nile” har godt nok måtte vente længe på sin premiere. Og sørme om den så ikke også allerede har modtaget decideret grumme anmeldelser?

Faktisk var den eventyrlige film om en forbrydelse ombord på en dampskibet Karnak allerede ramt af store PR-mæssige udfordringer lang tid før premieren.

Disney- og 20th Century-braget – som har kostet mere end 160 millioner dollar – bliver kaldt tidens mest akavede film, fordi overvældende mange af stjernerne på rollelisten enten er blevet ”cancelled”, eller har været genstand for forargelse og hån på de sociale medier.

Ifølge filmmagasinet Variety har ”Death on the Nile” – på dansk naturligvis ”Døden på Nilen” – længe været et varmt samtaleemne i Hollywood, fordi det ”ikke kræver et Poirot-detektivarbejde at se hvilket PR-mareridt Disney er havnet i”, som det påpeges.

Først og fremmest er den ekstremt ”aflyste” filmstjerne Armie Hammer som bekendt på listen over medvirkende.

Hammers skandaler i vejen

Godt nok er Hammer, som vi her på SE og HØR har dækket intensivt siden han i starten af sidste år blev ramt af voldtægtsanklager og rygter om kannibalistiske lyster, voldsomt fraværende i filmtraileren, men alligevel er ”Døden på Nilen” ikke er blandt nogle af de projekter, hvor Armie Hammers scener er blevet genindspillet med en ny stjerne.

27-årige Letitia Wright, som spiller rollen som Rosalie Otterbourne, var i december nødt til at lukke ned for sine sociale medier, efter at have delt en video, der kunne betragtes som værende mod coronavaccinen. Selv beskrev hun situationen helt klokkeklart:

- Hvis ikke dine opfattelser passer ind i normen, men stiller spørgsmpål og tænker på sig selv… Så bliver man ”cancelled”, skrev hun efterfulgt af en grinegrædesmiley.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/692abe8292311167d2a35d880ad1237e_4096x2770_520efbec.jpeg
 Foto: Disney

Der er nærmest fuld plade i cancelled-bingo i Disneys nye krimieventyr. (Foto: Disney)

De samme holdninger har den britiske komiker Russell Brand, der i ”Death on the Nile” spiller Dr. Ludwig Bessner, luftet i både sin egen podcast og på de sociale medier.

Og endelig er der så en af filmens hovedrolleindehavere, den israelske ”Wonder Woman”-stjerne Gal Gadot, som for nyligt indrømmede, at hendes bidrag til den første coronanedlukning – den vanvittigt tåkrummende ”Imagine”-video – var ”dårlig smag”.

Nu er hun altså aktuel i Disney-filmen i rollen som arvingen Linnet Ridgeway side om side med resten af det akavede cast.

Blandede sig i storkonflikt

36-årige Gadot fik massiv kritik for sit initiativ til at samle stjernekollegaerne og efterfølgende med dårlig rytme og skæve vokaler at synge linjerne ”imagine there’s no hunger” fra hver deres luksuspalæ.

Og som om det ikke var rigeligt, så har hun sidste år desuden været i fedtefadet efter et tweet, der erklærede sig på hjemlandets sidste i konflikten mellem Israel og Palæstina.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/e4370e0a35f30c35e4ff5c25e3754953_4096x2725_0c1b9a1b.jpeg
 Foto: Disney

Gal Gadot tv. har altså ikke været alt for heldig med sine udtalelser på de sociale medier. (Foto: Disney)

Den penible situation bliver selvfølgelig kommenteret ivrigt på de sociale medier – og det er ikke kedelig læsning.

- Endelig sker det! Den 11. februar kommer filmen med en kannibal, en forsvarer af etnisk udrensning og ikke én men hele to antivaxxere. Og nå ja, også Sir Ken (Kenneth Branagh red.) med et sjov overskæg, skriver en person på Twitter.

Find de mest problematiske

En anden forestiller sig ønsket fra instruktøren på filmen:

- Vi skal bruge de mest problematiske personer i Hollywood, ellers kommer denne her film ikke til at fungere. Vi har helt klart brug for en vaccineskeptiker, der er blevet udelukket fra andre produktioner, og vi har brug for hende, der fik kendte til at synge ”Imagine”, og så skal vi HELT sikkert have en kannibal.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20220208-233823-2-1920x2880we.jpg
 Foto: Disney

Storsmilende Armie Hammers karriere er gået op i røg siden indspilningerne af "Death on the Nile". Nu kan hans medvirken godt blive et problem for Disney-filmen. (Foto: Disney)

Udskudt seks gange

Filmatiseringen af ”Death on the Nile”, der er baseret på mordgådedronningen Agatha Christies roman fra 1937, blev allerede påbegyndt i 2017, før den begyndte optagelser i efteråret 2019.

Bare et par måneder efter begyndte anklagerne mod Armie Hammer at pible frem. Filmprojektet blev efter FBI-efterforskningen af voldtægtsanklagede Armie Hammer, 35. Den oprindelige premieredato i april 2021 blev sløjfet.

Den stort anlagte Disney-film er blevet udskudt i alt seks gange – primært på grund af pandemien.

- Ingen vil tale om filmen, fortæller en kilde i filmindustrien til PageSix, om instruktør og skuespiller Branagh presseoptræden i øjeblikket. Han er nemlig også aktuel med den Oscar-nominerede ”Belfast”, og det er selvfølgelig langt federe at gå og prale med end den skandaleramte film om damperen.

"Death on the Nile" kan også ses i de danske biografer i øjeblikket.

Sponsoreret indhold