Kendte11. november 2022

Demi Moore fylder 60: Mama, mænd og meget Moore

90’ernes helt store kvindelige filmhelt kom fra ingenting, men kæmpede sig til stjernestatus og et liv i luksus
Demi Moore
Det lyder utroligt, men i dag fylder Demi Moore 60 – og kan se tilbage på en imponerende karriere i Hollywood.
 Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Det stod ikke ligefrem skrevet i sol, måne og stjerner, at Demi Moore skulle blive en af Hollywoods bedst betalte skuespillere, men det var lige nøjagtig, hvad der skete i 1990’erne.

Lille Demi voksede op med sin mor og stedfar i et miljø præget af forældrenes alkoholmisbrug, skænderier og vold, og det kulminerede med stedfarens selvmord.

Den kommende stjerne var dog ikke til at slå ud og havde udseendet med sig, så da hun forlod skolen som 16-årig, begyndte Demi at arbejde som model. Allerede som 18-årig blev hun gift med en rockmusiker og i 1982 fik hun sit første større job som skuespiller i tv-serien “General Hospital”.

Demi Moore
I “Striptease” fra 1996 viste Moore alle herlighederne frem.
 Foto: MEGA

Med penge på lommen gik hun straks i gang med at efterligne sine forældre og levede et liv præget af fester og stoffer, og hun sagde først farvel til det vilde liv, da hun blev fyret fra optagelserne til “Kliken fra St. Elmo” i 1985. Efter en hurtig behandling blev hun dog genansat og fik sit store gennembrud.

Vilde Willis og kåde Kutcher

Siden har vi oplevet den amerikanske frækkert i 90’er film som “Ghost”, “Et frækt tilbud”, nøgensuccesen “Striptease” og ikke mindst “G.I. Jane”, hvor en kronraget Moore spiller den første kvinde, som forsøger at blive optaget som Navy SEAL.

Sideløbende var Moore fast inventar i de amerikanske sladderspalter via sit ægteskab med filmkollegaen og “Die Hard”-legenden Bruce Willis mellem 87 og 2000.

Demi Moore og Bruce Willis
De fleste husker nok Demis ægteskab med Bruce Willis, 67, som varede fra 1987 og 2000. Ægteparret stod sammen med Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger bag restaurantkæden Planet Hollywood, der startede i 1991.
 Foto: Ritzau Scanpix

Demi Moore fylder 60: Mama, mænd og meget Moore

Sponsoreret indhold