Kendte9. januar 2017

Dansk burger i verdenseliten: Sælges kun på tanken

Hvis du skal have en af kongerigets bedst bedømte burgere, så må du en smut på tankstationen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/gas_grill.jpg
 PR foto

Gourmetburgere er det nye sort på den danske gastronomiscene.

De fancy pendanter til de lidt mere klassiske snuskede grillbarer og fastfoodstederne skyder op som paddehatte – ikke mindst i København.

Og nu kan en af dem bryste sig af at være blevet nævnt blandt verdens 27 bedste steder at få sig en skive hakket ko iført blød bolle og godt med snask.

Det er det anerkendte amerikanske nyhedsmedie Bloomberg, der har sat nogle eksperter (og her taler vi om folk med mange års erfaring i både gourmetmad generelt og burgere specifikt), til at tage et kig på burgermulighederne over hele kloden. De giver deres bud på, hvor man skal tage hen, hvis man gerne vil have en virkelig god burgeroplevelse.

Og et af de steder er altså i København. Nærmere bestemt Gasoline Grill, der – som navnet måske også antyder – ligger på en benzintank. En af landets allermindste i en lille sidegade i det indre København.

Der er stadig to standere udenfor, så folk, der er tossede nok til at køre i bil i indre by kan fodre dytten.

Hvis man kan komme til, altså. For som regel er pladsen uden for det lille burgerskur nemlig fyldt med en kødrand af mennesker, der venter på at få serveret en af de fire forskellige burgere, stedet laver.

Det var en af bagmændene bag verdens tidligere bedste restaurant, Noma, der tippede en af de tre internationale burgereksperter om, at man altså også kan få sig en helt særlig bøf-og-bolle-oplevelse i vores egen nordiske gourmethovedstad.

Du kan se hele listen over andre gode burgersteder verden over HER

Men hvis du vil finde Gasoline Grill, så må du selv google dig frem til adressen. Det kan MÅSKE give os her på redaktionen tid nok til at nå derind og stille os i kø – inden den bliver alt for vild…

Note: Hvis artiklen her virker en anelse farvet og overbegejstret, skyldes det ikke nogen form for underhåndsaftale med benævnte burgerbar – men måske nærmere, at den er skrevet umiddelbart inden, forfatteren var på vej ud efter aftensmad…

Sponsoreret indhold