Kendte 30. november 2021

Connie Nielsen scorer stor rolle som legendarisk forfatter

SE og HØR STREAMING: Den danske skuespiller Connie Nielsen skal spille Karen Blixen i ny tv-serie om den ikoniske forfatter
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun er husket som en af de mest internationalt kendte danske forfattere, vi nogensinde har haft, og hun markede sig med sit forfatterskab som en af de mest betydningsfulde af slagsen i Danmark.

Kært barn har mange navne, og hun skrev både under psudonymer som Osceola, Pierre Andrézel og Isak Dinesen. Hendes rigtige navn var dog Karen Blixen.

Hendes digte, noveller og romaner har altid fascineret, men også personen har både da hun levede og efter hendes død, formået at skabe interesse og omtale. Derfor er det ikke overraskende blevet til et utal af både film og bøger om den mytiske forfatter, der er blevet portrætteret af alt lige fra Meryl Streep til Birthe Neumann, og nu er det er så blevet Connie Nielsens tur.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: NENT Group

Connie Nielsen spiller rollen som den forfatteren Karen Blixen i ny dansk tv-serie. (Foto: NENT Group)

Den 56-årige skuespillerinde skal nemlig nemlig spille rollen som "Vinter-Eventyr"-forfatteren i en ny dramaserie til Viaplay.

Serien har fået titlen "Drømmeren - Karen Blixen bliver til" og er lavet af Dinja Gry Jensen ("Nordskov", "Sommer") efter en idé af Connie Nielsen og Karoline Leth.

- Karen Blixen har været et forbillede siden min barndom: En eventyrs-figur, ordkunstner, vidt rejsende, en tænker, siger Connie Nielsen om den kommende serie i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Alligevel kendte jeg ikke den sande historie om selve den proces, - smertefuld, afprøvende, og vildt spændende - gennem hvilken en kvinde på 46 år, dybt ramt af sit livs allerstørste krise, fandt ind til sit eget egentlige talent, og herved også frem til den frihed hun søgte.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Aller Media DK

Karen Blixen med Hollywood-ikonet Marilyn Monroe på forsiden af SE og HØR i år 1956. (Foto: Aller Media DK)

- Jeg er overbevist om vigtigheden for kvinder i alle aldre, og fra alle steder, at kende til denne enormt inspirerende historie. Jeg lægger min krop og sjæl i at bygge et spejl af denne utrolige kvinde.

Serien foregår i 1930'erne i årene, hvor Karen Blixen vender hjem fra et langt ophold på den afrikanske farm. Hun er længere nede, end hun nogensinde har været. Pengene er væk, manden er væk, og sygdommen har ramt hende.

Men Karen Blixen formår at rejse sig og genopfinde sig selv som en enestående kunstner og formår samtidig at frigøre sig fra sin religiøse og højborgerlige familie hjemme i Rungsted.

Seriefans kan glæde sig til seks af afsnit af Karen Blixen-fortællingen, der hver vil vare 50 minutter.

"Drømmeren - Karen Blixen bliver til" forventes at få premiere på Viaplay i foråret 2022.

Sponsoreret indhold