Kendte18. oktober 2023

Claus Hjort Frederiksen dagligt chikaneret: Smider det efter hans hus

Stort set dagligt har Claus Hjort Frederiksen "gevinst", når han åbner døren til sin forhave. Nu har det stået på i et halvt år
Claus Hjort Frederiksen
Hærværk er blevet en daglig del af Claus Hjort Frederiksens liv det seneste halve år.
 Foto: Hanne Juul

En tom rulle toiletpapir er daglig kost for tidligere folketingsmedlem for Venstre Claus Hjort Frederiksen.

Men den 76-årige tidligere minister bliver ikke længere berørt af det, når et stykke toiletpapir eller en rulle ligger og flyder i hans forhave.

Chikanen kommer fra en ukendt person i en lille hvid bil, og det har stået på i omkring et halvt år, men Claus Hjort Frederiksen har valgt ikke at melde det til politiet, har han forklaret til Helsingør Dagblad.

- Jeg anser det for at være en syg stakkel, der gør sådan noget, for det tjener jo ikke noget formål. Han kunne jo skrive til mig, at han synes, jeg er et dumt svin og tilkendegive sin mening på den måde. Det er lidt irriterende. Altså, også fordi det så flyver rundt omkring, og det irriterer selvfølgelig naboerne, siger Claus Hjort Frederiksen.

Claus Hjort Frederiksen har da også meget andet at se til for tiden, hvor han lige nu er tiltalt for læk af statshemmeligheder i sin tidligere rolle som forsvarsminister for Venstre.

Men privat har han altså også nok at se til.

Sidste år delte Claus Hjort Frederiksen med SE og HØR, at hans hustru er ramt af sygdom.

– Desværre er min kone jo alvorligt syg med Alzheimers og er kommet på plejehjem, men det betyder, at jeg jo også skal tage mig af hende, lød det dengang.

Claus Hjort Frederiksen og hustruen
Claus Hjort Frederik og hustru Christina Hall Frederiksen ved kronprins Frederiks 50 års fødselsdag i 2018.
 Foto: Thomas laursen

Det skete efter han fandt hende livløs på gulvet derhjemme.

I dag har han stadig svært ved at besøge hustruen på plejehjemmet, for mens han mærker, hvordan de ikke længere har nogen fælles minder, så virker hun til at hygge sig på plejehjemmet, hvor hun dog stadig husker Claus Hjort Frederiksen og parrets to sønner, forklarer han til Helsingør Dagblad.

Derfor er et stykke toiletpapir eller en toiletrulle om dagen altså ikke Claus Hjort Frederiksens største bekymring, når han går rundt hjemme i huset i Humlebæk alene.

Sponsoreret indhold