Kendte21. april 2024

Christiane springer ud som vinmager: – Vi skåler hver dag

Midt i bleskift, lektiehjælp og legoklodser sørger tv-værten for at se sin mand i øjnene og have fem minutters voksentid
Hver dag skåler ­Christiane ­Schaumburg-­Müller Aaxman, 42, med sin mand i et glas vin
Hver dag skåler ­Christiane ­Schaumburg-­Müller Aaxman, 42, med sin mand i et glas vin: – Nogle synes, det er for hyggeligt og drikker hele flasken, men det gør vi ikke. Den ryger i køleren til næste dag og det er stadig mælk og vand vi drikker til maden, forklarer tv-værten.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller Aaxman i stor sorg

Klokken 16 er der voksentid i hjemmet i Gentofte. En flaske vin bliver åbnet, mens to glas bliver fundet frem, og der skænkes op.

– Det glas, er et magisk glas vin. Vi er lige kommet hjem fra arbejde og har fire børn i huset, men vi kigger hinanden i øjnene og skåler, og når lige at sige: ”Hvordan er din dag gået”, mens vi stempler ind med hinanden.

– Mellem linjerne siger vi til hinanden: ”Vi er de voksne”, siger Christiane Schaumburg-Müller Aaxman om at skåle med sin mand, Daniel Åxman, inden ulvetimen for alvor bryder løs.

– Jeg tror, mange børnefamilier kender det der med, at så kommer man hjem, og så er det som om at man aldrig når at få forbindelse, men det gør vi dér, forklarer hun om det pusterum, der kan tage alt fra fem minutter til en hel time.

– Det kommer an på børnene, og hvor lang tid det tager, for det er ofte dem, der river os ud af ligningen, erkender 42-årige Christiane.

Skål! Christiane præsenterede sin Cava forleden.
Skål! Christiane præsenterede sin Cava forleden.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Parret er tilsammen forældre til fire børn, Daniels to på 16 og 14 år, og Christianes Constantin på syv år og så deres fælles datter, Ludovika, på tre måneder, så vinen bliver afløst af en sulten baby, legobygning eller lektiehjælp.

Den arbejdsomme influencer og tv-vært har netop lanceret sin egen vin. Det er et projekt, som hun har stået i spidsen for, men som hele familien har været involveret i.

– Min mand, Daniel, har i sin tid startet en vingård i Californien og har virkelig stor viden indenfor vin. Han har været med inde over smagningerne og en masse andre ting.

– Min ældste bonusdatter har været med til smagninger, og vi har lært hende lidt om, hvordan man nyder en vin, og hvad man skal lægge mærke til ved de forskellige smagsnuancer.

Sammen med manden Daniel Åxman blev Christiane for tre måneder siden forældre til Ludovika. Han har allerede to teenagepiger, mens Christiane er mor til Constantin på syv år.
Sammen med manden Daniel Åxman blev Christiane for tre måneder siden forældre til Ludovika. Han har allerede to teenagepiger, mens Christiane er mor til Constantin på syv år.
 Foto: Mikael Rieck

Christianes veninder har også været testsmagere, og det var vigtigt for hende, at alle kunne lide det, hun skabte.

– Den her vin skal være den, jeg vil servere til Ludovikas dåb og til en konfirmation i familien, som kommer nu her. Det er min husvin, som du kan forvente at få hjemme hos mig, lover hun.

Graviditet satte prop i vinen

Det er mere end et år siden, at hun begyndte samarbejdet med Ludvig Bjørns Vinhandel. Men en uventet graviditet udsatte projektet en smule.

– Vi begyndte på det her, før jeg blev gravid, siger Christiane.

Ludovika er en vigtig kærlighedsbrik i familien: – Hun er en lille grinebider, og hvis hun brokker sig, så er der en grund til det, siger Christiane, som elsker at se den kærlighed som datterens større søskende har til lillesøster.
Ludovika er en vigtig kærlighedsbrik i familien: – Hun er en lille grinebider, og hvis hun brokker sig, så er der en grund til det, siger Christiane, som elsker at se den kærlighed som datterens større søskende har til lillesøster.
 Privatfoto

Da projektet blev sat i gang, havde hun lige mistet et barn, da hun var gravid i sjette måned. Hun vidste, at hun havde svært ved at blive gravid, og endnu et fertilitetsforløb ventede.

Sammen med sin mand havde hun dog besluttet at tage en pause indtil efter sommerferien.

– Vi havde brugt lang tid på at finde væsken til den her cava, men pludselige smagte den slet ikke, som jeg syntes, den ellers smagte. Jeg blev rigtig nervøs, for jeg gik så meget op i den her vin, forklarer hun.

En graviditetstest afslørede dog, hvorfor hendes smagsløg pludselig artede sig anderledes.

– Det var dårligt match at lancere en vin og være gravid, så vi satte lanceringen på hold.

– Men nu kunne vi ikke sætte den på hold mere, siger Christiane, der for tre måneder siden fødte datteren Ludovika.

https://imgix.seoghoer.dk/20240417143402-e3e1d8a1-27ee-4607-b240-f266fbad9889/8e500b68-eb56-4df9-9e2b-7bdb09a6f580.jpg

Barsel på pause

Hun holder egentlig barsel nu, men den er for en stund sat på pause og heldigvis er Ludovika en nem pige, der sover igennem mors vinlancering.

– Jeg tør ikke jinxe noget, kommer det fra Christiane, som begynder med sit karakteristiske grin.

– Men hun er virkelig en nummer fire, siger den lykkelige mor, der ikke er i tvivl om, at hun er langt mere rolig i rollen anden gang.

– Der er en kæmpe forskel. Jeg tror dels, det skyldes, at vi allerede var en familie, men også at jeg var oppe i 40’erne, og det giver mig meget mere ro, siger vindamen.

Sponsoreret indhold