Kendte8. april 2024

Christiane Schaumburg-Müller Aaxman i stor sorg: - Hun er meget syg

Hendes mor er alvorligt syg med demenssygdommen Alzheimers, og Christiane Schaumburg-Müller Aaxman fortæller i"Go' Morgen Danmark", at hun kæmper med en stor sorg
Modeuge - Søren Le Schmidt show
Christiane Schaumburg-Müller Aaxman og Danil Aaxman blev i december forældre til en lille pige.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Ærlig Christiane om at miste ufødt barn

Sidste år afslørede Christiane Schaumburg-Müller Aaxman, at hendes mor, Birthe, er ramt af Alzheimers.

Her fortalte hun blandt andet, at de første tegn på den forfærdelige sygdom allerede viste sig i 2015, og siden da er sygdommen kun forværret.

Det fortæller hun i et nyt interview med "Go' Morgen Danmark", hvor hun åbent og ærligt sætter ord på det er at være pårørende til en person med den skrækkelige sygdom.

- Hun er borte, men hun er ikke gået bort. Hun er meget, meget syg. Hver gang jeg tror, at det ikke kan blive værre, så kommer jeg på plejehjemmet, og så kan hun ikke gå længere, og så er hun i rullestol. Det går så hurtigt ned ad bakke.

Kæmper med sorg

Det er særligt personligheden og de kognitive evner, der har lidt et knæk, siden Christiane Schaumburg-Müller Aaxmans mor fik konstateret Alzheimers.

Og den tidligere tv-vært, der i december blev mor for anden gang, fortæller, at savnet til sin mor bliver større og større.

- Når jeg har siddet og ammet, har jeg fået en kæmpe sorg. Jeg har siddet og kigget på min datter "du er speciel, du er så fantastisk". Sådan har min mor jo også tænkt om mig, og nu kan hun ikke se, at jeg er blevet mor. Jeg har savnet min mor helt absurd meget her efter, at jeg selv er blevet mor, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg har faktisk ikke tænkt så meget over, at Ludovika ikke har sin mormor. Jeg har virkelig været egoistisk. Jeg har ikke min mor. Jeg vil have min mor.

Christiane Schaumburg-Müller Aaxman og forretningsmanden Daniel Åxman blev i december forældre til en lille pige, men fødslen gik ikke helt som ønsket - hvilket du kan læse mere om her.

Sponsoreret indhold