Kendte25. april 2024

Christiane med hjerteskærende opdatering om sin mor

LOINA-stifteren fortæller ærligt om, hvordan det er at være pårørende til en person, der er alvorligt syg med Alzheimers
Christiane Schaumburg-Müller Aaxmans mor kom på grund af Alzheimers på plejehjem og hendes tilstand forværres hurtigt, fortæller Christiane.
Christiane Schaumburg-Müller Aaxmans mor kom på grund af Alzheimers på plejehjem for mindre end et år siden, og hendes tilstand forværres hurtigt, fortæller Christiane.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller Aaxman i stor sorg: Hun er meget syg

I august sidste år afslørede en grædefærdig Christiane, at hendes mor var flyttet på plejehjem, fordi hun var alvorligt syg med Alzheimers.

Og nu deler den tidligere "Vild med dans"-vært så hjerteskærende nyt med sine over 367.000 følgere på sin Instagram story.

– Min mor kom på plejehjem sidste sommer – ikke engang et år er gået endnu. Det er gået så voldsomt ned af bakke lige siden, indleder Christiane i et længere skriv.

Christianes mor Bente er alvorligt syg med Alzheimers.
Christianes mor Bente er alvorligt syg med Alzheimers.
 Foto: Claus Poulsen

Hun forklarer, at det er hårdt at have en forælder på plejehjem, da det ikke længere er barndomshjemmet, der danner rammerne om ens besøg – og at et besøg på plejehjem nu er måden, man ser hinanden på:

– Førhen har opkald og det at kunne tale sammen i telefon været en stor del af vores kommunikation – nu kan vi ikke tale i telefon. Det er hendes kompetencer ikke til, lyder den triste besked fra Christiane.

– Savner min mor noget så forfærdeligt. Jeg ved, hun er her – men hun er her jo ikke, afslutter hun.

Sponsoreret indhold