Kendte 13. marts 2021

Christian Degns eget mareridt: Min far er hjertesyg

Den 41-årige tv-vært er stolt over, at han kan være med til at skabe fokus med “Hjertegalla”
(Foto: Martin Høien)

Når Christian Degn 13. marts byder indenfor til “Hjertegalla” på TV 2 Charlie sammen med Michèle Bellaiche, så er det en helt særlig dag på job.

– Det giver så god mening for mig at stå i spidsen for “Hjertegalla”. Der er nemlig en personlig historie i det for mig, fortæller TV 2-værten til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Sammen med sin far, Jens Degn, optog Christian sidste år programmerne “Alt det min far ikke har lært mig”. (Foto: Martin Høien)

Sidste sommer beklagede hans far sig over, at han nemt blev forpustet.

– Han blev hentet med ambulance, fordi han blev forpustet, stakåndet, svimmel og fik trykken for brystet, siger Christian Degn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Nyt motiv
De seneste år er 48-årige Michèle Bellaiche blevet ekstra opmærksom på, hvor vigtigt det er at passe godt på sit hjerte.
– Nu handler det ikke kun om at holde mig sund og at have en slank figur. Nu handler det om at gøre noget, som er godt for mit hjerte, så det forhåbentlig også virker godt om mange år. Så det er et andet motiv, jeg har nu, end jeg havde, da jeg var yngre, siger Michèle Bellaiche, der bor i Solrød Strand.
Hun har altid haft nemt ved at spise sundt, men “Hjertegalla” har lært hende, hvor vigtigt det er, at pulsen også kommer i vejret.
– Her i coronatiden er jeg virkelig kommet i gang med at løbe. Jeg har altid løbet lidt, men nu løber jeg fast tre gange om ugen, siger Michèle Bellaiche, som ellers går til holdtræning.
  Der er dog også en last i hendes liv, som irriterer hende.
– Jeg er sådan en type, der spiser masser af grønsager, og jeg har nemt ved at undgå for fed og tung mad, men sukker og slik kan jeg ikke holde mig fra. Jeg beundrer dem, der bare lige kan tage tre-fire vingummier og så stoppe, erkender Michèle. (Foto: Martin Høien)

– Det viser sig, at min far har forkalkninger på kranspulsåren.

Kagelast

Christian Degn er selv opmærksom på at holde sig sund.

– Jeg sidder her med en svedig ryg lige nu, fordi jeg lige har været ude og løbe. Jeg forsøger at komme ud og løbe hver anden dag, siger Christian Degn, der løber seks-syv kilometer rundt om søerne i København.

– Og så har jeg gået så mange ture, at jeg næsten ikke kan holde ud at gå flere ture i mit lokalområde, kommer det med et grin fra Christian, der bor på Vesterbro.

Han prøver at spise sundt, men der bliver også syndet lidt.

– Min last er nok kage, men jeg kan egentlig godt bare lide mad, erkender han.

Det er netop den slags sygdomme, som Hjertesagen siden 80’erne har arbejdet på at bekæmpe og behandle bedre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2)

Michèle Bellaiche og Christian Degn fik testet deres kondition af Thomas Evers Poulsen, 42.
– Vi havde frygtet vi skulle danse, siger de to værter samstemmende. (Foto: TV 2)

– Min far fik indsat to stenter ved hjertet. Så han har det godt i dag, men er hjertepatient og skal have medicin, forklarer Degn.

– Så han holder forhåbentlig mange år endnu, for jeg kan ikke undvære ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2)

Bellaiche og Degn fik testet deres kondi. (Foto: TV 2)

Når “Hjertegalla” samler ind til Hjertesagen, så er det netop for, at man i fremtiden skal blive endnu bedre til at hjælpe de mange hjertepatienter i Danmark.

– Jeg er rigtig stolt af at være med og håber, vi kan være med til at samle ind, så vi kan hjælpe andre, lyder håbet fra TV-værten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Michèle Bellaiche og Christian Degn glæder sig til at stå i spidsen for “Hjertegalla” sammen.
– Vi har en supergod kemi. Det eneste, jeg er lidt nervøs for, er, at produceren insisterer på at filme, hvor vi står ved siden af hinanden … Jeg er 1,64 cm, mens Christian er 2,08 cm. Jeg er bange for, at højdeforskellen skal tage fokus fra det, vi siger, forklarer Michele, der ikke mener, at et par høje hæle er nok. (Foto: Martin Høien)

“Hjertegalla” vises på TV 2 Charlie lørdag den 13. marts kl. 21.00.

Sponsoreret indhold