Kendte13. februar 2023 (opd. 13. februar 2023)

Christian Bitz kan ånde lettet op: Pinlig kopisag er slut

Der bliver ikke flere retssager mellem den skandaleramte sundhedsekspert og keramikeren Kasper Würtz
Christian Bitz skal nu i gang med at genopbygge sit gode navn og brand, der ligger i ruiner efter den årelange sag.
Christian Bitz skal nu i gang med at genopbygge sit gode navn og brand, der ligger i ruiner efter den årelange sag.
 Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Kræver 40 millioner kroner af Christian Bitz

Syv års kamp i retten og ikke mindst i spalterne i flere danske medier er slut.

I dag har keramikeren Kasper Würtz og den skandaleramte sundhedsekspert Christian Bitz nemlig indgået et hemmeligt forlig, der slutter den årelange strid mellem dem.

Aftalen, som ingen af parterne vil have detaljerne frem om, er indgået, efter Kasper Würtz forleden blev tilkendt en millionerstatning.

Den faldt, fordi Christian Bitz og hans samarbejdspartner F&H ulovligt har kopieret og solgt udvalgt keramik, som Kasper Würtz stod bag.

Kasper Würtz har stået på sin ret hele vejen. Og det har domstolene bakket ham op i.
Kasper Würtz har stået på sin ret hele vejen. Og det har domstolene bakket ham op i.
 Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Ifølge Finans.dk er de tre parter dog enige om, at nok er nok.

- Nu er der fundet en fornuftig løsning, der omsider gør det muligt for hver af os at komme videre i livet, lyder det således fra Christian Bitz en pressemeddelelse.

- Jeg har valgt at fokusere på at få lukket sagen en gang for alle, således at jeg kan fokusere på min familie, min virksomhed og på at komme videre.

- Det har altid vægtet mere for mig end økonomi, lyder det på samme måde fra Kasper Würtz.

Da forliget er hemmeligt, er det uvist, om keramikeren faktisk får de over seks millioner kroner, som retten har tilkendt ham.

Han kan nemlig have valgt at tage imod et mindre beløb, men nu med sikkerhed for at han aldrig bliver mødt af nye modkrav og retssager fra Christian Bitz og F&H.

Her er det hemmelige forlig

Ved et møde mellem parterne, er der opnået enighed om at afslutte den syv år lange strid mellem keramikeren Kasper Würtz og Christian Bitz og F&H.

Sidste akt i retsopgøret var mandag den 30. januar i år, hvor Sø- og Handelsretten tilkendte Kasper Würtz i alt 6,4 millioner kroner i erstatning. Efterfølgende har parterne så mødtes for at finde en løsning for det fremadrettede forløb, så der ikke opstår ny uenighed eller tvivl om rettigheder.

I forbindelse med forliget udtaler Kasper Würtz: "Jeg har valgt at fokusere på at få lukket sagen en gang for alle, således at jeg kan fokusere på min familie, min virksomhed og på at komme videre. Det har altid vægtet mere for mig end økonomi."

Samtidig udtaler Christian Bitz: "Jeg havde meget gerne været denne ulykkelige sag foruden. Kasper og jeg har set forskelligt på en række forhold, og medierne har haft deres egen dagsorden, der bestemt ikke har gjort det nemmere at løse sagen i mindelighed. Men nu er der fundet en fornuftig løsning, der omsider gør det muligt for hver af os at komme videre i livet".

Knud Lomborg, F&H, udtaler: "Jeg glæder mig over, at vi igen kan fokusere 100 % på forretningen fremfor retssager. Bitz-konceptet er siden starten blevet taget godt imod i både ind- og udland, og det har selvsagt været ærgerligt, at en uenighed om fem produkter - der udgik for flere år siden - har taget fokus fra de hundredvis af andre produkter i Bitz-konceptet. Jeg er derfor meget tilfreds med, at parterne nu kan lægge uenighederne bag sig, både af hensyn til vores kunder, og ikke mindst af hensyn til Kasper og Christian."

Ingen af de involverede parter ønsker at udtale sig om detaljerne i det endelige forlig.

Sponsoreret indhold