Kendte4. april 2022

Henrik Qvortrup stopper

Chefredaktør Henrik Qvortrup er færdig på Ekstra Bladet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det sker mindre end et år efter, at Henrik Qvortrup 1. juli 2021 overtog stillingen efter chefredaktør Poul Madsen. Og i øvrigt få dage efter, at Qvortrup blev gift og sammen med sin nye kone har købt en lejlighed for 12 millioner kroner på Frederiksberg.

Fremover skal han ifølge udmeldingen til de ansatte tage sig af "mediepodcasten Q&CO og bidrage fast med politiske analyser til Ekstra Bladet." Med andre ord en stilling som helt almindelig journalist.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190612-004532-3-1600x1066we.jpg
 Foto: Rune Johansen/Ritzau Scanpix

Han holdt mindre end et år som chefredaktør. Nu skal Henrik Qvortrup tilbage til de menige journalisters rækker. Foto: Rune Johansen/Ritzau Scanpix

Kontroversiel ansættelse

Henrik Qvortrup var en kontroversiel ansættelse til posten som ansvarshavende chefredaktør. Efter en kometkarriere som spindoktor, politisk journalist og politiske redaktør på store medier.

Han var chefredaktør for Se & Hør fra 2001 til 2008. I den tid var han ansvarlig på bladet, mens det ulovligt frembragte oplysninger om kendte mennesker. Noget Henrik Qvortrup fik en dom for.

Efter dommen arbejdede han selvstændigt, men blev politisk redaktør på B.T. i 2020. Det var herfra, han blev hyret til posten som ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet.

Siden sin ansættelse har Henrik Qvortrup gjort sig bemærket flere gange.

Han bad avisens debatredaktion om at bringe færre kritiske læserbreve om ham, har hyppigt optrådt med private historier i avisens spalter og hans ledelsesstil er blevet kritiseret.

Kalder det "en justering"

Ifølge manden, der står bag degraderingen, var det nødvendigt med det lynhurtige skifte:

"Ekstra Bladet havde brug for en skærpelse af den redaktionelle strategi. Det har Henrik Qvortrup leveret."

"Vi anerkender, at Henrik brænder mere for journalistikken end det ledelsesmæssige. Og derfor er vi også enige i behovet for en ledelsesmæssig justering," siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, i en pressemeddelelse. Og uddyber til Ritzau:

- Det er, som Henrik siger, et udtryk for, at han brænder mere for journalistikken end han gør for ledelsen. Det anerkender jeg, at han har modet til at konstatere.

- Og der af følger også, at vi reorganiserer ledelsen.

https://imgix.seoghoer.dk/20191031-231331-6-1600x1066we.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sådan ser den nye øverste chefredaktør på Ekstra Bladet, Knud Brix, ud. Han overtager posten efter Qvortrup med øjeblikkelig virkning. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanp

Sponsoreret indhold