Kendte1. maj 2020

Cecilie Hother om sin coronafødsel: -Jeg var hysterisk

Der var nerver på umiddelbart før fødslen for den 41-årige tidligere vejrvært
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tv_guld_tsl_20200228_0056.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Nu er det jo ikke alt, der er gået helt i stå på grund af coronavirussens hærgen.

Der kommer for eksempel stadig børn til verden, og lige præcis dét stod 41-årige Cecilie Hother over for at skulle igennem - vel og mærke lige oveni pandemi og et yderst belastet sundhedssystem.

Og det var da heller ikke uden en lille smule indledende panik, kunne den nybagte mor fortælle i TV2's "Go Aften Live" torsdag aften.

Ceciclie har i forvejen en datter Elinor, og for et år siden mistede hun sin søn Karl under graviditeten. Og den nervøsitet hun i forvejen havde for at miste igen, blev kun forstærket af coronaens indtog.

- Ej, jeg tror nok jeg blev lettere hysterisk, hvis jeg skal være helt ærligt, og hvis jeg ser tilbage på det specielt op til de sidste dage, der var jeg nok uden for pædagoisk rækkevidde, hvis jeg skal være helt ærligt, fortæller hun og understreger, at det var uvisheden og nye ofte modstridende oplysninger hver dag, der gjorde det særligt vanskeligt at bevare roen.

Netop på grund af frygten for at noget skulle gå galt, tog Hother og resten af familien ingen chancer i den sidste del af graviditeten.

- Vi lukkede helt ned. Fordi vi har mistet et barn tidligere, så kunne jeg slet ikke ha' at der skulle ske det mindste. Og så hellere være på den sikre side. Det betød at jeg fuldstændig isolerede mig, og vi var kun den lille familie på matriklen helt frem til fødslen.

Artiklen fortsætter under opslaget

Den 6. april skete det så - og helt efter bogen. Cecilie fødte en lille, velskabt dreng, som endnu ikke har fået et navn endnu.

Turen forbi et mennesketomt Rigshospital for at få foretaget et kejsersnit var også en ret syret oplevelse for tv-værten.

- Vi møder to vagter, som fortæller os, at vi altså ikke må være mere end to i svingdøren ad gangen. Men vi gik jo rundt i vores egen lille boble, fortæller hun, og fortsætter:

- Da vi kommer ind, er der afstand, glas nede foran, folk har masker og handsker på. Alle er søde og rare, men overholder alligevel de her regler meget til punkt og prikke i forhold til coronaen.

Cecilies mand - Thomas Gregers Honoré - fik et "far"- navneskilt på, fordi alle pårørende udover partneren har været formemt adgang til fødegangen under den verserende virus.

Cecilie og Thomas har endnu ikke lagt sig fast på et navn til den lille, der endnu bare hedder "Spunken" eller "Lillemand", men for nylig var et af deres foreløbige navne lige ved at smutte ud blandt Hothers næsten 60.000 Instagram-følgere, da drengens midlertige navn fremgik på en to-do-liste.

Sponsoreret indhold