Kendte7. februar 2024

Cecilie Haugaard bryder tavsheden: - Det er kommet til at handle om mig

Den bogaktuelle Cecilie Haugaard har de seneste dage været i massiv modvind. Nu svarer hun på kritikken
Cecilie Haugaard udkommer i morgen med sin nye bog "Instagrim" i morgen.
Cecilie Haugaard udkommer i morgen med sin nye bog "Instagrim" i morgen.
 Foto: Dan Mariegaard

LÆS OGSÅ: Efter massiv kritik: Nu tager forlag Cecilie Haugaard i forsvar

Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner.

Og gode intentioner er absolut det, Cecilie Haugaard har haft, da hun besluttede sig for at skrive bogen "Instagrim", der blandt andet skal gøre op med perfektskulturen og skabe en bedre forståelse for de sociale medier som en konstrueret legeplads.

Men da den 33-årige Cecilie i sidste uge medvirkede i debatprogrammet "Deadline", landede hun efterfølgende i en massiv shitstorm.

Hun medgav nemlig, at hun absolut var en del af problemet, når hun viste sig perfekte liv frem på Instagram, der blandt andet inkluderer at danne par med den danske popkonge Christopher, være model, mor til to og ikke mindst at være en fryd for øjet.

Cecilie Haugaard danner par med musikeren Christopher.
Cecilie Haugaard danner par med musikeren Christopher.
 Foto: Dan Mariegaard

Hører kritikken

Selvom Cecilie Haugaard både i Deadline og i sin kommende bog erkender, at hun faktisk gør det, hun selv ønsker at gøre op med, så kunne hun i sidste uge meddele, at hun altså ikke har planer om at ændre ved sin egen brug af Instagram.

Indtil nu. For der er jo som bekendt ikke noget, der kan få nogen til at ændre holdning, som en god, regulær shitstorm, og således har Cecilie besluttet sig for at gøre noget.

- Jeg hører kritikken, og den tager jeg til mig, siger hun i et næsten 4 minutters langt videoopslag, som hun onsdag har delt med sine 319.000 følgere.

- Det var den her debat omkring influencere og sociale medier og mental sundhed, jeg gerne ville skabe med bogen. Jeg er ked af, at den i langt højere grad er kommet til at handle om mig som afsender. Jeg anerkender, at jeg er en del af problemet, men derfor håber jeg også, at jeg kan være en del af løsningen.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-07/sfdjk.png
 Foto: Lindhardt & Ringhof

- På min egen profil forsøger jeg mig med at gøre mig umage for at sprede poisitivitet og glæde og inspiration. Men jeg er også godt klar over, at det kan være svært at skelne mellem, hvad der er virkelighed, og hvad der er iscenesat. Fordi de sociale medier er så komplekse.

Vil fremover tænke over det

Haugaard understreger i sit opslag, at hun selv ser den sociale medieplatform en "én stor konstrueret verden", og at det er vigtigt at tage de briller på, når man har med Instagram at gøre.

- Jeg har ikke alle svarene og lærer hele tiden noget nyt og får nye erkendelser.

- Jeg vil tænke over, hvad jeg fremadrettet deler på min profil. Og efter arbejdet med den her bog er jeg også gået i tænkeboks omkring, hvordan jeg også kan bruge min platform mere aktivt til at dele nogle af de problematikker ved de sociale medier, som bogen griber fat i, siger hun og kalder på regulering og deklarering på området.

”Instagrim” udkommer 8. februar hos forlaget Lindhardt & Ringhof.

Se hele opslaget her:

Sponsoreret indhold