Kendte1. marts 2019

Carsten Werge kæmpede for livet: I koma i ugevis

Kun de nærmeste kendte til fodboldkommentatoren Carsten Werges sande tilstand, da han blev ramt af akut betændelse i bugspytkirtlen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/carsten_werge_1.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Det lød ikke livstruende, da TV3’s mangeårige fodboldstemme for otte måneder siden måtte trække sig med akut betændelse i bugspytkirtlen.

Men det skulle vise sig, at sygemeldingen blev begyndelsen på en månedlang kamp mellem liv og død for Carsten Werge, der tirsdag kunne fejre sin 60-års fødselsdag.

– Det har været så kritisk, som det overhovedet kunne være. Jeg blev lagt i koma, fordi mine lunger klappede sammen, jeg fik blodpropper og flere andre ting. Jeg var i koma i et par uger, inden de tog mig ud igen. Jeg havde et kæmpe infektionstal på over 600, kan jeg se i min journal i dag. Så jeg var helt vildt syg, fortæller Carsten Werge, da B.T. besøger ham i hjemmet i Hvidovre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/carsten_werge3.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Den sjældne sygdom akut betændelse i bugspyt-kirtlen rammer typisk alkoholikere, men Carsten Werge drikker ikke. (Foto: Claus Poulsen)

Carsten werge Tænker på døden

Søndag havde Werge så comeback på skærmen til kampen mellem Brøndby og Randers, men det er ikke længe siden, at tankerne var et helt andet sted.

– Når man ligger på den måde, jeg lå, i lang tid, kan man ikke lade være med at tænke på døden. ”Gad vide, om jeg overlever det her?”, fortæller han om de mange måneder med akut betændelse i bugspytkirtlen. Ingen ud over familien, et par nære venner og Werges arbejdsgiver kendte sygdommens alvor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/carsten_werge2_0.jpg
 (Foto: Lars Laursen)

Werge regner selv med, at han på verdensplan er den kommentator, der har kommenteret flest Champions League-finaler. (Foto: Lars Laursen)

Heldigvis er humøret dog tilbage i vanlig topform, efter at Carsten har fået professionel hjælp.

– Nu har jeg det godt. Livet går videre, og jeg har talt med en psykolog om nogle af de tanker, som skulle fjernes fra hovedet. Tanker om at dø. Men jeg er ikke bange. For jeg har det simpelthen godt.

Sponsoreret indhold