Nyheder8. august 2018

Carsten Werge: For syg til fodbold

Den folkekære sportsjournalist Carsten Werge er ude af kommentatorboksen på ubestemt tid med betændelse i bugspytkirtlen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/carsten_werge_0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Danmarks største fodboldkommentator har fået direkte rødt kort af lægestaben.

59-årige Carsten Werge ligger på hospitalet til behandling for den ofte meget smertefulde sygdom betændelse i bugspytkirtlen, og han kan dermed ikke fortsætte som fodboldens stemme nummer ét, fortæller TV3 Sport.

– Carsten er sygemeldt på ubestemt tid. Vi forventer, at han kommer tilbage i aktion på et tidspunkt, men vi ved også, at det kommer til at tage en rum tid. Her og nu har han og familien brug for tid og ro til at komme igennem forløbet, siger sportschef Kim Mikkelsen.

Rekordernes mand

Betændelse i bugspytkirtlen findes i en akut og en kronisk version. Den akutte kan i enkelte tilfælde blive livstruende, men går oftest i sig selv, mens den kroniske kan give symptomer i årevis.

Hvilken version Carsten Werge lider af, vil TV3 Sport ikke ud med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/carsten_werge_og_per_frimann.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

56-årige Per Frimann kommer til at savne sin kollega gennem mange år, mens Werge døjer med bugspytkirtlen. (Foto: Peter Grosen)

– Det er jo en god ven og en god kollega, og jeg kommer til at savne ham imens. Jeg krydser fingre for, at han kommer hurtigt tilbage, og jeg ønsker ham og familien ro, siger Werges mangeårige makker Per Frimann til B.T.

Werge har gennem karrieren kommenteret både EM- og VM-slutrunden – blandt andet var han radiostemme, da Danmark tog EM-guld i 1992, og så holder han rekorden for flest Champions League-finaler med 18.

Den 12. august spiller FC København mod Brøndby i den danske Superliga, og det havde formentlig været med Werge bag mikrofonen, hvis ikke sygdom havde forhindret ham.

Sponsoreret indhold