Kendte1. juni 2022

Caroline Flemings søster efter millionrabat: Der er grund til optimisme

Valdemars Slots nye ejer er lettet over millionafslaget og skuer mod en lysere fremtid
Louise Duddi Albinus og Nikolaj Albinus
En stor opgave venter nu Louise "Duddi" og hendes mand Nikolaj Albinus, når de skal have gjort en god forretning ud af det gældsplagede Valdemars Slot.
 Foto: Alex Tran

Efter Valdemars Slot blev solgt for et ukendt beløb tilbage i april, kunne SE og HØR tidligere i dag afsløre, hvor mange millioner den nye ejer, Caroline Flemings søster Louise ”Duddi” Albinus, lagde for det gældsplagede slot på Sydfyn.

106,3 millioner kr. for at være helt præcis.

Det betyder altså, at Duddi fik en klækkelig rabat i omegnen af 60 millioner kr. for barndomshjemmet, som blev sat til salg for svimlende 165 millioner sidste år.

- Jeg er godt tilfreds, siger hun til Fyns Amts Avis.

Og det kan man jo godt forstå. Duddi har kæmpet med næb og klør for at holde familieslottet i Iuel-Brockdorff-slægtens eje.

- Vi er utroligt taknemlige for, at det er lykkedes at købe til den pris. For det betyder, at der er en lysere fremtid for Valdemars Slot, siger hun til avisen.

Overfor Fyns Amts Avis afviser hun at svare på, hvordan fremtiden for slottet havde set ud, hvis ikke hun havde fået det 60 millioner kroner store afslag i prisen.

Men rabat eller ej, så venter der stadig hårdt arbejde for at få sorte tal på bundlinjen igen. Men indtil videre ser det lovende ud, for de fleste af boligerne er i øjeblikket lejet ud.

- Hvis det hele bliver lejet ud, kommer det til at hænge sammen. Men ikke mere, end at vi stadig skal arbejde for vores føde, siger hun.

Caroline tømte slottet

Det var som bekendt en familiestrid, der nær havde sendt slottet på fremmede hænder. Caroline Fleming, som dengang ejede 50 pct. af Valdemars Slot sammen med sin søster, afviste således at sætte sin underskrift på regnskabet og sendte selskabet bag slottet ud i en tvangsopløsning.

Derefter blot Valdemars Slot som bekendt sat til salg.

Og 22. april kunne Duddi så ånde lettet op, da det lykkedes hende at købe slottet. Til gengæld overtog hun for to uger siden et rungende tomt slot, da Caroline få dage før overtagelsesdatoen havde rippet hele ejendommen for møbler og malerier. Al løsøre tilhørte nemlig Carolines ældste søn Alexander Fleming, der, indtil salget, var den retmæssige arving af slottet efter morfaren Niels Krabbe Iuel-Brockdorffs død i 2017.

Duddi inviterede forleden lokalsamfundet på Tåsinge til kaffe og kage på slottet for at tale om dets fremtid.

Her fortalte hun blandt andet, at hun havde en drøm om at lave de flotte omgivelser om til et plejehjem, så øens beboere kunne ende deres dage hjemme i de synfynske omgivelser.

Førhen havde offentligheden adgang til slottets fine stuer, men det bliver der altså ikke noget af i den nærmeste fremtid, efter Caroline havde været der med flyttebilerne.

- Der er ganske enkelt ikke noget at vise frem, lød det slukøret fra Duddi.

Sponsoreret indhold