Kendte2. maj 2017

Carinas far raser over overlæge: Hun er fuld af løgn, den kælling

Faren til Carina Melchior – den unge kvinde der var hovedperson i DR1-dokumentaren ”Pigen der ikke ville dø” – raser over overlæge Benedicte Dahlerup. Overlægen udgav for nylig en bog, hvori hun omtaler sagen. - Hun er fuld af løgn, den kælling, siger den rasende far
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/carina.jpg
 (Foto: DR1)

Historien om ”Pigen der ikke ville dø” ser ud til at få endnu et kapitel.

Første kapitel fik vi i 2012, da DR1 sendte dokumentaren om den dengang 19-årige Carina Melchior, der endte i koma som følge af en ulykke.

Overlægen på Aarhus Universitetshospital, Benedicte Dahlerup, spåede ikke den unge kvinde mange chancer for at overleve. Men stik imod overlægens vurdering vågnede Carina fra sin koma.

Sagen fik store konsekvenser for Benedicte Dahlerup, der blev politianmeldt og måtte igennem en hel række af sundhedsvæsenets instanser: Fra Sundhedsstyrelsen og Patientombuddet til Arbejdsskadestyrelsen og Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn.

Og nu ser det ud til, at overlægen igen bliver retsforfulgt.

I hvert fald har Carina Melchiors far taget kontakt til familiens advokat i kølvandet på overlæge Benedicte Dahlerups nye bog ”Konsekvens”, som udkom i sidste uge.

Faderen er rasende og mener, at overlægen er fuld af løgn – og så er han også rasende over, at overlægen har omtalt Carina i bogen uden at bede om samtykke først.

Det fortæller han i et interview med BT:

- Hun kan ikke være det bekendt over for Carina. Det har været en kamp at få Carina på ret køl. Det er lykkedes nu. Hun er lige begyndt at kunne klare sig selv, og så skal hun trækkes gennem møllen en gang til. Det kan kun handle om kroner og ører, det er min overbevisning. Du må hellere ringe til min advokat, for det her kommer ikke til at gå stille af sig, siger Kim Melchior til BT.

Advokaten bekræfter over for mediet, at han nu er i gang med at undersøge sagen.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/carina.jpg
 (Foto: DR1)

Carina Melchior vågnede mod alle odds fra sin koma. Foto: DR

I den nye bog ”Konsekvenser” beskriver Benedicte Dahlerup, hvordan sagen påvirkede hende. Hun fortæller blandt andet, at hun blev hårdt ramt af stress, før programmet blev sendt. Hun var nemlig nervøs over, hvordan DR ville vinkle dokumentaren:

- Jeg blev mere og mere bekymret for, om det kunne få fatale konsekvenser for organdonation i Danmark – som jo gennem mange år havde været en hjertesag for mig, især med henblik på at informere om hjernedødskriteriet på en nem og forståelig måde for lægmand, skriver Benedicte Dahlerup i sin bog og tilføjer:

- Ved juletid 2011 begyndte mit hår at drysse af. (...) Jeg ringede og snakkede med plastikkirurgen, som svor, at det havde han aldrig set før efter et så lille indgreb. Håraffaldet tog endnu mere til. Til sidst lignede jeg en munk!, skriver Benedicte Dahlerup i bogen.

Sagen fik store konsekvenser for overlægen, der modtog hård kritik fra flere sundhedsinstanser.

Den største kritik gik på de ord, som Benedicte Dahlerup gav forældrene, der ønskede og bad om et mirakel, så datteren kunne overleve.

- Vi har set på scanningerne, og det ser slemt ud. Og for hende ville jeg ikke ønske, at hun overlevede. På ingen måde, lød ordene, som efterfølgende fik store konsekvenser for Benedicte Dahlerup.

I den nye bog forklarer hun nu sin afvisning:

- Jeg er ikke afvisende over for, at der kan ske mirakler. Jeg tror på den spirituelle verden, og at der er en mening med alt.

Men i et program om organdonation ville hun ikke tale om mirakler og mulig overlevelse.

- Under normale omstændigheder — uden kamera — ville jeg være gået ind i en samtale om mirakler, står der i den nye bog.

Du kan læse bogen her.

Sponsoreret indhold