Kendte9. april 2024

Brian Mørk optræder med racistisk show: - Vil bryde loven eftertrykkeligt

Den 50-årige komiker vil med et nyt show, hvor han udelukkende vil fortælle racistiske vittigheder, protestere imod den dom, som i sidste uge ramte en 28-årig mand for at have delt racisitiske jokes på sin hjemmeside
Brian Mørk vil sørge for, at han har brudt loven "eftertrykkeligt", når han er færdig med sit show. 
Brian Mørk vil sørge for, at han har brudt loven "eftertrykkeligt", når han er færdig med sit show.
 Foto: Lars H. Laursen

Brian Mørk er bestemt ikke bleg for at kaste sig ud i den offentlige debat. Noget der har tidligere sendt komikeren ud i en massiv shitstorm.

Men det afholder tilsyneladenede ikke komikeren fra at give sit besyv med i sagen, om den 28-årige mand, der for nyligt blev idømt syv dages betinget fængsel for at have delt racistiske vittigheder på sin hjemmeside.

Og denne gang tager komikeren det til næste nivaeu.

For i den forbindelse har Brian Mørk meddelt, at han har i sinde at optræde med et show, hvor han udelukkende vil fortælle racistiske vittigheder for at understrege absurditeten i at blive idømt fængsel på baggrund af jokes.

I en video på X har komikeren forklaret, at han i og for sig "ikke har lyst til at lave showet", men at han "bliver nødt til det" for at cementere sit standpunkt.

Et show som han har valgt at døbe "Sjovere end politiet tillader".

Håber det ender i retten

I Jyllands-Postens podcast "Hvis du vil vide mere" advarer Brian Mørk, at man ikke bør ikke se showet, hvis man ikke bryder sig om at høre ting, der kan være krænkende eller racistiske.

Han forklarer til mediet, at comedy-showet skal anses som værende en protest, og han vil sikre sig, at han har brudt loven, før showet er omme.

- Det er en protest lige så meget, som det er et comedyshow. Det er et comedyshow, jeg kun laver i protest. Det var ikke blevet lavet, hvis det ikke var i protest.

- Det vigtigste for mig er, at jeg kommer til at bryde den her lov eftertrykkeligt. Jeg håber, at der kommer et retsligt efterspil, og jeg håber, at man indser, hvor tåbeligt det her, og at man siger "ah okay, du kan bare gå hjem igen Brian".

Se videoen herunder:

Sponsoreret indhold