Kendte14. februar 2022

Brian Mørk raser: - Hvorfor helvede skulle jeg hænges ud som et monster?

Den danske komiker undrer sig højlydt på de sociale medier over, at han sidste sommer endte i massiv shitstorm for udtalelser om kvinders ansvar for at sige fra. Nu mener han, at Sex & Samfund-boss har det helt samme pointe.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bm.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Da sagerne om Naser Khader i sommeren 2021 fyldte spalterne, sociale medier og debatindlæggene, luftede 48-årige Brian Mørk sine tanker, der senere skulle gå hen og udløse en voldsom shitstorm.

Om de unge piger, der bliver udsat for overgreb, sagde han:

- De sidder bare og tager imod og lader idioten tro, at det er okay at være klam. Kan vi træne vores døtre til at være klare i spyttet? Der er rovdyr derude, og det hjælper faktisk ikke at spille død.

Søndag delte Brian Mørk så et udklip fra BT, hvor Lene Stavngaard, der er national chef i organisationen Sex & Samfund, blandt andet udtaler sig:

- Vi skal klæde unge godt på til, hvordan man udtrykker lyst, og hvordan man kan afkode andres signaler. Det er ikke nok blot at oplyse dem om samtykkeloven.

Og det er den udtalelse, som Brian Mørk synes, lyder ligesom den, der fik ham ud i et gedigent stormvejr.

Han skriver derfor:

- HVORFOR HELVEDE SKULLE JEG GENNEM DANMARKS STØRSTE SHITSTORM OG HÆNGES UD SOM ET MONSTER?

I kommentarerne er der nogen, der påpeger overfor den oprørte komiker, at hans oprindelige udtalelser fra sidste sommer bar præg af victim blaming. Og at det tager ansvaret fra gerningsmanden eller -mændene og i stedet placerer det hos offeret.

Efter Mørks Naser Khader-opslag begyndte flere og flere kvinder at udtrykke sig under hashtagget #dajegsagdefra.

Sex & Samfunds chef, Lene Stavngaard udtaler sig netop nu om unges forhold til sex og samtykke, fordi organisationen netop har udgivet en rapport på området.

Den viser blandt andet, at 29 procent af de unge synes, det kan være svært at sige fra i seksuelle situationer, hvor de ikke har lyst til sex.

Sponsoreret indhold