Kendte6. januar 2022

Bombe i sexsagen mod Ghislaine Maxwell: Vil have dommen smidt ud

En nævning fra retssagen om Ghislaine Maxwell fortalte under voteringen, at han var blevet seksuelt misbrugt - derfor skal sagen nu gå om, mener hendes advokater
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220106-003756-4-1920x1412we.jpg
 Foto: Johannes Eisele/AFP/Ritzau Scanpix

Mens prins Andrew nu "sveder" over udsigten til måske selv at blive fældet i en omfattende sexsag, fortjener Jeffrey Epsteins jetsetter-ekskæreste Ghislaine Maxwell en ny retssag.

Det siger hendes advokat, Christian Everdell, onsdag.

Meldingen kommer, efter at en nævning i sagen har fortalt til blandt andet nyhedsbureauet Reuters, at han som barn blev udsat for seksuelt misbrug.

Maxwell blev i sidste uge kendt skyldig i at medvirke til misbrug af talrige piger på helt ned til 14 år i årene mellem 1994 og 2004.

I fem ud af seks forhold blev hun kendt skyldig ved den meget omtalte retssag i New York.

Derfor blev hun fældet

Hun er anklaget for at have hjulpet Jeffrey Epstein med at begå overgreb mod mindreårige piger i perioden fra 1994 til 1997. To andre anklagepunkter mod hende handler om falsk vidneforklaring.

Hun er også anklaget for udnyttelse af en mindreårig mellem 2001 og 2004.

Ghislaine Maxwell, der nægter sig skyldig i alle anklager, blev anholdt 2. juli 2020 i New Hampshire, hvor hun opholdt sig på en større ejendom, som hun købte kontant i december året før.

Hendes identitet var skjult i forbindelse med ejendomshandlen. Anklagerne mener ifølge nyhedsbureauet Reuters, at hun forsøgte at gemme sig for myndighederne.

Jeffrey Epstein blev i juli 2019 anklaget for at have udnyttet snesevis af piger og kvinder seksuelt fra 2002 til 2005.

Han blev fængslet, men fundet død i sin celle i august samme år. Dødsårsagen blev fastslået til selvmord ved hængning.

Påvirkede de andre

Efter skyldkendelsen fortalte nævningen tirsdag til Reuters, at han under nævningetingets votering fortalte om sin egen oplevelse med at være blevet udsat for seksuelt misbrug som barn.

Det gjorde han, efter at nogle af de andre i nævningetinget udtrykte skepsis omkring to vidners troværdighed. Vidnerne blev under retssagen kaldt "Jane" og "Carolyn".

35-årige Scotty David, der bad om at blive identificeret med sit for- og mellemnavn, sagde, at han huskede de vigtigste elementer af, hvad der skete med ham. Men ikke hver eneste detalje. Ifølge ham påvirkede hans historie nogle nævninger.

Presserende sag

I et brev til dommer Alison Nathan siger advokat Christian Everdell, at der er "uomtvisteligt grundlag" for, at Maxwell kan få en ny retssag for at tjene retfærdighedens interesse.

Han kalder også sagen "et anliggende af presserende betydning" og siger, at afsløringer fra nævningen "påvirkede voteringen og overbeviste andre medlemmer af nævningetinget til at kende Maxwell skyldig".

Reuters har onsdag henvendt sig til Scotty David for at få en kommentar, men han er ikke vendt tilbage.

Ifølge Reuters risikerer Ghislaine Maxwell op til i alt 65 års fængsel.

Sponsoreret indhold