Krimi5. januar 2022

Prins Andrew må svede lidt endnu: Dommer afviser advokater

Det britiske kongehus må vente lidt endnu på den afgørelse, der kan sende prins Andrew tættere på en retssag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2022-01-05_12_25_40-mega810008_001.jpg_-_billeder.png
 Foto: MEGA

Prins Andrews negle må efterhånden været bidt helt til blods.

Hertugen af York forsøgte først at krybe helt ned i et musehul, ind til han ikke længere kunne undgå at stå frem. Det blev til et af årtiets pinligste interviews, hvor han benægtede ethvert kendskab til Jeffrey Epsteins ”sexslave” Virginia Roberts.

Nu forsøger han gennem sine top-advokater at undgå en retssag, der kan sende ham tættere på den afgrund, han allerede befinder sig under.

I New York sidder dommer Lewis Kaplan lige nu og overvejer, om han skal give Virginia Guiffre, tidligere Virginia Roberts, lov til at sagsøge prinsen for, at han angiveligt voldtog hende tre gange, da hun var 17 år.

Ifølge søgsmålet skulle prinsen have voldtaget hende på en tur til London, i New York i Jeffrey Epsteins hus og hans private ø i det caribiske øhav.

Andrew: Jeg kan ikke svede

Under et tv-interview i 2019 kom prins Andrew med en besynderlig påstand om sin svedtendenser.

Prins Andrew blev spurgt ind til en episode på en natklub i 2001, hvor Virginia Roberts har påstået, at hun mødte prinsen, som "svedte”.

Under interviewet svarer prins Andrew:

- Der er et lille problem med sveden, fordi jeg har en besynderlig medicinsk lidelse, som består i, at jeg ikke svedte på det tidspunkt (...) fordi jeg havde fået det, jeg vil beskrive som en overdosis af adrenalin i Falklandskrigen, da jeg blev beskudt. Det var næsten umuligt for mig at svede.

- Desuden var jeg sammen med børnene og havde taget Beatrice (prinsesse, prins Andrews ældste barn, red.) til Pizza Express i Woking til en fest omkring klokken 16 eller 17 den aften.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega627350_001.jpg

Prins Andrew lever nu en mere tilbagetrukket tilværelse, efter dronning Elizabeth fratog flere af sin søns titler. Foto: MEGA

Angiveligt stod Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell for at prostituere den kun 17-årige pige til prinsen. Ghislaine Maxwell blev i sidste uge kendt skyldig i at have groomet og manipuleret unge piger til at have sex med Jeffrey Epstein - hun får over for en mulig fængselsdom på højst 40 års fængsel.

Sidste retsmøde inden kendelsen blev afholdt i nat dansk tid i New York. Her forsøgte prins Andrews advokater at få sagen afvist på grund af, at Virginia Giuffre tidligere har indgået et forlig med Jeffrey Epstein.

Det 13 år gamle forlig blev indgået, efter den nu afdøde Jeffrey Epstein havde afsonet en fængselsstraf. Virginia Giuffre fik 500.000 dollars og frasagde sig muligheden for at sagsøge andre i relation til sagen senere.

Men dommer Lewis Kaplan gav ikke meget for prinsens spinkle håb.

Det skriver flere internationale medier som Daily Mail og New York Post.

Artiklen fortæstter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20211209-061728-4_7mb.jpg

Virginia Giuffre blev som helt ung indfanget af Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein og brugt som sexslave. Hun var en af de første kvinder, der stod frem og fortalte om Jeffrey Epsteins misbrug af piger. Nu ssagsøger hun formentlig prinsen for flere millioner dollars, men det præcise beløb er endnu ikke kommet frem. Foto: Ritza/Scanpix

Angiveligt sagde dommeren, at forliget, der beskytter andre personer med relation til sagen, er uklart. Især hæftede dommeren sig ved, at der står:

’Det er ikke meningen, at det (forliget, red.) kan bruges af andre’, til at beskytte sig mod nye retssager uden Epstein eller fru Roberts aftaler andet.

Selvom dommeren var skeptisk over for Andrew Butler, der er prinsens advokat, tog han sig yderligere betænkningstid, inden han afsiger dom.

- Ud fra Andrews perspektiv kunne det ikke være gået dårligere.

- Dommer Kaplan udtrykte sig meget klart om, at han ikke ville acceptere Andrews advokaters argumenter i forhold til det tidligere forlig, siger Mitchell Epner, der er tidligere statsanklager og nu forsvarsadvokat for advokatfirmaet Rottenberg Lipman Rich til The Times.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega791419_001.jpg

Prins Andrew til interviewet med BBC. Sagen har kastet en sort skygge over det britiske kongehus. Foto: MEGA

Prins Andrew afviser, at han nogensinde har mødt Virginia Giuffre og anklagerne om voldtægt.

Det forventes, at dommeren vil komme med sin afgørelse i denne uge. Hvis sagen kommer for retten, er den planlagt til efteråret.

Sponsoreret indhold