Kendte 27. maj 2017

Mysteriet om lille Kevin: Blev han myrdet af sine venner på 5 og 7 år?

Da fireårige Kevin brutalt blev myrdet en varm augustdag, tilstod to brødre på bare fem og syv år det bestialske drab. 20 år senere er der meget, der tyder på, at de slet ikke var involveret. Læs mysteriet om en af Sveriges største mordgåder lige her

På en varm augustdag i 1998 sluttede livet brat for lille Kevin Hjalmarsson.

Den fireårige dreng fra Sverige havde været forsvundet i fire timer, da hans bedstefar fandt ham død ved en afsidesliggende sø ikke langt fra den svenske by Arvika, 400 kilometer vest for Stockholm.

Lille Kevin lå på et stykke træ, tæt ved bredden – og først troede man, at den vellidte og smilende dreng var druknet, formentlig som følge af et tragisk uheld.

Men obduktionen af den lille dreng afslørede en langt mere grum sandhed.

Lille Kevin forsvandt på en solrig augustdag. Foto: Privat

Kevin var blevet myrdet. Én eller flere personer havde klemt en gren så hårdt mod hans lille hals, at han ikke kunne trække vejret og blev kvalt.

Mere gruopvækkende blev det, da yderligere undersøgelse fik efterforskerne til at tro, at han havde været udsat for seksuelle overgreb enten før eller efter sin død.

Mere end 100 personer blev afhørt – deriblandt flere pædofilidømte - men efter flere måneder faldt interessen på to yngre brødre på bare fem og syv år, som ofte legede med Kevin.

Begge brødre, Robin og Christian, var blevet set sammen med Kevin den skæbnesvangre augustdag i 1998.

De næste uger blev de to brødre afhørt flere gange af de svenske efterforskere. I alt blev drengene udspurgt om dagen og drabet i mere end 30 timer, og i november samme år kunne svensk politi bekræfte, at de havde fat i de skyldige.

Robin og Christian havde dræbt Kevin – angiveligt over et stykke legetøj.

- Det begyndte som en leg. Men det blev alvor, og til sidst var det ikke længere en leg. De fortalte os, hvad de havde gjort. Men de fortalte os aldrig, at de fortrød det, fortalte Rolf Sandberg fra svensk politi dengang.

Robin og Christian tilstod efter få måneder mordet på lille Kevin. Foto: Privat

På grund af brødrenes unge alder kunne de ikke idømmes en ”almindelig straf”, men blev i stedet anbragt uden for hjemmet.

I næsten 20 år har Robin og Christian levet med tanken om, at de slog et andet barn ihjel.

Sverige har i 20 år forsøgt at forstå, hvordan to børn kunne begå den værst tænkelige handling af alle: At tage et uskyldigt barns liv.

Men nu tyder noget på, at Robin og Christian slet ikke er mordere. Noget tyder på, at de slet ikke er involveret i Sveriges nok mest bestialske mordsag.

Tidligere på året begyndte den svenske TV-station SVT sammen med den svenske avis Dagens Nyheter at grave i sagen. Og der dukkede hurtigt oplysninger op, der satte spørgsmålstegn ved Christian og Robins tilståelse.

Et nøglevidne, som havde givet brødrene et alibi den pågældende dag, blev ignoreret.

Flere mente, at politiets afhøringsteknikker kun havde ét formål: At få brødrene til at tilstå. Der var ingen video eller lydbidder af den påståede tilståelse. Brødrene havde aldrig en advokat ved deres side, når de blev afhørt og tilstod.

Som følge af de nye oplysninger valgte den svenske anklager tidligere på måneden at genåbne sagen om Kevin på grund af ”nye omstændigheder, der berettiger en genoptagelse af sagen”.

I den forbindelse har to af hovedpersonerne i den mystiske sag – Robin Dalén og Christian Karlsson – valgt at stå frem med deres fulde identitet – for første gang, siden de for 20 år siden blev kendt skyldige i barnemord.

Robin og Christian på et pressemøde tidligere på måneden. Foto: Noella Johansson / TT kod

Ingen af brødrene, der i dag er i deres 20’ere, husker noget fra den skæbnesvangre dag.

- Politiet viste os en masse ting og forklarede os, hvad de havde fundet, og hvad de troede, der var sket, fortalte Christian tidligere på måneden under et pressemøde i Stockholm.

- De kastede det nærmest i hovedet på mig og sagde, at ”ja, det var sådan det skete”. Der var et stort pres, det gjorde mig så bange.

- Jeg kan huske, at jeg var bange for politiet, men jeg tænkte, at hvis jeg gjorde, som de sagde, så ville de blive glade og tilfredse. Jeg har altid haft den der følelse af, at det ikke var mig. Men du forestillede dig alle disse scenarier, at tænk hvis det var mig?., fortalte Robin på pressemødet tidligere på måneden.

Nu vil svensk politi endegyldigt forsøge at finde ud af, hvem der tog livet af lille Kevin.

Sponsoreret indhold