Kendte14. december 2016

Blev hånet i ondsindet meme – nu taler modige Lizzie ud

Amerikanske Lizzie Velasquez er blevet mobbet gennem hele sit liv og stødte for nylig på endnu en ondsindet joke. Lizzie faldt over en såkaldt ”meme”, der gør nar af den amerikanske kvinde, der lider af en sjælden genetisk sygdom. Der skal dog mere til at slå hende ud – og nu svarer hun igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/15492252_10155293870421754_2972230909441489909_n.jpg
 Foto: Lizzie Velasquez/Facebook

Amerikanske Lizzie Velasquez, 27, har været vant til det hele sit liv: At blive mobbet. At blive kaldt alverdens vederstyggeligheder. At blive nedstirret og bagtalt.

Forleden stødte den unge kvinde, der lider af en sjælden genetisk sygdom, så på endnu en ondsindet joke. Denne gang faldt Lizzie over en såkaldt ”meme” på nettet.

På billedet ser man Lizzie, der ikke er i stand til at tage på som følge af sygdommen, stå op af et træ.

Til billedet var der skrevet:

”Michael sagde, at han ville møde mig bag dette træ til lidt sjovt. Han ser ud til at være forsinket, så vil du ikke lige tagge ham og fortælle, at jeg stadig venter?”

De fleste ville formentlig få ondt i maven og ikke mindst hjertet, hvis de stødte på så ondsindet et billede af sig selv. Men ikke Lizzie.

Der skal mere til at slå den amerikanske kvinde ud.

https://imgix.seoghoer.dk/meme.jpg
 (Foto: Lizzie Velasquez/Facebook)

Memen med Lizzie Velasquez. Foto: Lizzie Velasquez/Facebook

Lizzie røg til tasterne og skrev en statusopdatering på sin Facebook-profil, hvor hun vedhæftede den ondsindede meme:

- Jeg har set en væld af memes som denne på Facebook det sidste stykke tid. Jeg skriver ikke denne opdatering som et offer, men i stedet som én, der bruger sin stemme. Ja, det er meget sent på aftenen, mens jeg skriver dette. Men jeg skriver dette som en påmindelse til alle om, at de uskyldige mennesker, der havner i disse memes, formentlig også er sent oppe og tjekker deres Facebook og pludselig føler noget, som jeg ikke ville ønske for min værste fjende, skriver Lizzie på sin Facebook-profil og tilføjer:

- Uanset hvordan vi ser ud eller hvilken størrelse vi har, så er vi alle mennesker, når dagen går på hæld. Jeg beder dig om at have dette i tankerne næste gang, at du ser en viral meme af en tilfældig fremmed. På det tidspunkt synes du måske, at det er sjovt, men mennesket på billedet føler formentlig det stik modsatte. Spred kærlighed og ikke sårende ord via en skærm, lyder den gribende opfordring fra Lizzie.

Lizzie er født med en sjælden genetisk sygdom, der forhindrer hendes krop i at optage fedt. Derudover har hun også den sjældne lidelse Marfan syndrom, der blandt andet betyder, at man er ualmindelig slank, har løse led og lider af svær nærsynethed.

Lizzie Velasquez

I begyndelsen af 2015 udsendte Lizzie en rørende dokumentar ”A Brave Heart: The Lizzie Velasquez story”, hun på ærligt og åbent vis fortalte om sin ungdom og ikke mindst den video, der for altid ændrede hendes liv.

Videoen havde titlen ”Verdens grimmeste kvinde”, den lå på YouTube, og da Lizzie som 17-årig faldt over den, havde fire millioner mennesker allerede set den.

Videoen var fyldt med billeder af Lizzie – og under videoen flød det med hånlige og negative kommentarer.

Én skrev ”Slå den ihjel med ild”, mens en anden skrev ”Gør os en tjeneste og tag dit eget liv”.

- Der var tusindvis og atter tusindvis af forfærdelige kommentarer, og alle var noget i stil med, at det ville være en bedre verden, hvis jeg ikke var her, fortalte Lizzie til det amerikanske medie Fox News sidste år.

- Hver kommentar føltes som om, at nogen fysisk bankede deres knytnæve gennem skærmen og slog mig, tilføjede hun dengang.

I dag bruger Lizzie tid på at rejse rundt og holde foredrag.

Sponsoreret indhold