Kendte7. marts 2022

Bill Cosby hopper af krogen: Løsladelse står ved magt

Den verdensberømte – nu berygtede – komiker Bill Cosby skal ikke frygte at komme til at tilbringe resten af sit liv bag tremmer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/microsoftteams-image_2_0.png
 Foto: MEGA

Bill Cosby undgår på ny at skulle i retten.

Den amerikanske højesteret har nemlig mandag afvist en appel om at gennemgå den afgørelse, der omstødte den 84-årige tidligere komikers dom for seksuelle overgreb og gjorde ham til en fri mand.

Efter to år og ni måneder bag tremmer blev den engang så folkekære skuespiller den 30. juni sidste år løsladt fra fængslet, efter at højesteret i delstaten Pennsylvania havde omstødt hans dom for seksuelle overgreb.

Men anklagemyndigheden bad i slutningen af november højesteret om at gennemgå den afgørelse.

Det har højesteretten mandag afvist.

Indrømmelser brugt mod ham

Cosbys løsladelse blev i juni mange steder mødt med overraskelse.

Cosbys advokater havde argumenteret for, at han stolede på et løfte om, at han aldrig ville blive sigtet, da han gav et vidneudsagn i en civil sag i 2006. Alligevel blev hans indrømmelser senere brugt mod ham.

Det lagde Pennsylvania-højesteretten til grund for sin kendelse.

Bill Cosby blev i 2018 idømt mellem tre og ti års fængsel for at have bedøvet og seksuelt misbrugt en kvinde ved navn Andrea Constand i hendes hjem i 2004.

Cosby vandt tilbage i 1980'erne amerikanernes hjerter i rollen som familiefaren Cliff Huxtable i "The Cosby Show", og han blev ofte omtalt som hele Amerikas far.

Sponsoreret indhold