Kendte3. september 2021

Beyoncé møder voldsom kritik for diamantreklame: Nu svarer hendes mor igen

Verdensstjernen er kommet i modvind efter at have poseret i en Tiffany’s kampagne iført en gul diamant på hele 128.54 karat. Flere mener nemlig, at det er usmageligt, idet den sydafrikanske ædelsten kan kategoriseres som en såkaldt ”bloddiamant”
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ikke alt der glimter, er guld for karrieren for den snart 40-årige megastjerne Beyoncé, som har taget et imagemæssigt fejltrin ved at posere med husbonden Jay-Z i en stort anlagt Tiffany’s-kampagne ”About Love”.

Det er der i hvert fald flere, der mener, eftersom hun i kampagnen er iført en stor, gul og svinedyr diamant, som nok er smuk, men som gemmer på en grum historie.

Sammen med sin ægtemand gennem 13 år stråler hun i en AudreyHepburn-inspireret kjole, lange handsker og en opsat frisure – med tydelige referencer til netop den ikoniske film ”Breakfast at Tiffany’s”.

https://imgix.seoghoer.dk/bey.png
 Foto: Instagram, Beyoncé

Flot ser den ud, men flere mener, at en bloddiamant ikke hører hjemme om Beyoncés hals. (Foto: Instagram, Beyoncé)

Bloddiamant

De står blandt andet foran et unikt Jean-Michel Basquiat -maleri “Equals Pi” fra en privat samling, som i øvrigt også koster en del. Op mod 125 millioner. Men hey, det er jo trods alt "The Carters".

Selvom hele kampagnen bliver rost til skyerne – fordi det er første gang, at en afroamerikansk kvinde bærer de dyrebare smykker - er det dog ædelstenen om Beyoncés hals, der løber med den største opmærksomhed. Stenen er nemlig fundet af minearbejdere i det koloniserede Sydafrika i 1870’erne.

Klummeskribenten Karen Attiah, der skriver for Washington Post, kalder det for et ”smertefuldt symbol”, og mener ikke, den hører hjemme i en kampagne, der ellers fejrer ”frigørelse for sort kultur”.

Det fik Tina Knowles – Beyoncés mor – til tasterne. Hun udtrykker sig i en siden slettet kommentar på profilen TheGrio.

- Hvor mange af jer socialbevidste aktivister ejer diamanter? Det tænkte jeg nok, raser hun i datterens forsvar.

- Så når I bliver forlovet, bruger I aldrig diamanter, som i sætter på en sterling ring? Og I har bare at tjekke, præcis hvor den så kommer fra. Eller I forbyder alle diamanter, fordi I er moralske.

Ifølge TMZ er Beyoncé med al sandsynlighed bevidst om fejltrinnet, som altså har vakt vrede. Men hun har ikke været helt klar over stenens problematiske forhistorie, hvilket ifølge kilder har fået hende op i det røde felt.

null

Sponsoreret indhold