Kendte23. januar 2023

Beyoncé gav koncert i Dubai: Nu vælter kritikken ned over megastjernen

Den amerikanske popdiva Beyoncé leverede en storslået koncert i Dubai, men ikke alle fans af stjernen jubler
Beyoncé har fået et vildt boost på bankkontoen efter sin koncert i Dubai.
Beyoncé har fået et vildt boost på bankkontoen efter sin koncert i Dubai.
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er fem år siden, at Beyoncé sidst har stået på en scene, men lørdag leverede den 41-årige sangerinde et suverænt comeback i Dubai.

Der var bestemt ikke sparet på noget på det luksuriøse Dubai Atlantis The Royal, der havde inviteret kendte fra nær og fjern til ørkenbyen med til hotelåbningen, og som eftersigende har betalt "Halo"-sangerinden svimlende 24 mio. dollars (164 mio. kr.) for at optræde.

Og selvom mange Beyoncé-fans verden over jublede over at se deres Queen B på scenen igen, så er det ikke alle, der hylder beslutningen om at optræde i Dubai.

Vreden skyldes blandt andet byens strenge love mod homoseksuelle, som ikke just står godt sammen med Beyoncés seneste album, "Renaissance", der er blevet rost for at hylde queer-kulturen.

Beyoncé har skabt røre blandt sine fans ved at optræde i Dubai.
Beyoncé har skabt røre blandt sine fans ved at optræde i Dubai.
 Foto: Daniela Vesco/AP/Ritzau Scanpix

Albummet, der udkom sidste år, er spækket med referencer til 1800-tallet dragfester i Harlem, New York, ligesom Beyoncé også forud for udgivelsen dedikerede pladen til sine børn, sin mand, sin homoseksuelle onkel Johnny og vigtige personer, der har været med til at forme LGBTQ-miljøet.

Flere fans forstår derfor ikke den Grammy-vindende stjernes beslutning om at optræde i en nation, der ikke anerkender LGBT-rettigheder.

Ikke samme regler for alle

Den engelske fodboldstjerne David Beckham fik internettets vrede at mærke, da det kom frem, at han havde underskrevet en vild kontrakt med regeringen i Qatar for at reklamere for sidste års VM i fodbold. Det skrev BBC i november.

Nu er "Drag Race UK"-stjernen Kitty Scott-Claus så en af dem, der på Twitter har meldt sig ind i debatten og ikke helt forstår, hvorfor Beyoncé umiddelbart ikke møder lige så meget modstand for sin Dubai-koncert, eftersom lovene i Qatar og Dubai godt kan sammenlignes.

David Beckham fik kritik for at reklamere for VM i Qatar i 2022.
David Beckham fik kritik for at reklamere for VM i Qatar i 2022.
 Foto: Ritzau Scanpix

- Kan nogen forklare, hvorfor alle aflyste David Beckham for nogle måneder siden, men nu hylder alle Beyoncé for at optræde i Dubai? En regel for nogen og en anden for andre?

Her lyder forklaringen fra flere brugere på de sociale medier, at Beckham blev betalt af regeringen for at promovere og gøre reklame for landet, mens Beyoncé er blevet hyret til et privat arrangement.

- Beyoncés sag virker værre, fordi hun bogstaveligt talt optrådte for de diktatorer og royale, som kontrollerer det hele. Det er en af de mest homofobiske og anti-feministiske lande i verden, lyder modargumentet fra en anden Twitter-bruger.

- Der er intet ikonisk ved, at Beyoncé får betalt en ugudelig sum penge for at gøre reklame for et land, der er så anti-menneskerettigheder, raser en Reddit-bruger desuden.

Til koncerten, hvor der ellers var fotografering forbudt, var der alligevel flere af gæsterne, der formåede at snige lidt video- og billedmateriale ud på de sociale medier.

Og her fik fans sig noget af en overraskelse, fordi Beyoncé under koncerten valgte at trække sin datte Blue Ivy Carter med på scenen.

Sponsoreret indhold