Kendte6. januar 2021

"Bagedyst"-vinder raser mod programmet: I har faktisk ødelagt det fuldstændigt for mig

Frederikke, der vandt “Den store bagedyst” i 2019, har bestemt ikke pæne ord til overs for det ellers så populære program
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0354149_1_preview.jpg
 (Foto: DR)

Skilte mousser, perfekte afbagninger – og en god portion tårer og jubel – er nogle af hovedingredienserne, når det populære ”Bagedyst”-program ruller over skærmen hvert efterår.

Men står det til 2019-vinderen, er den sidste ting – altså tårer og jubel – ikke en ægte ingrediens i programmet.

I hvert fald fortæller Frederikk Legaard, der vandt programmet i 2019, at hun føler, at folkene bag ”Den store bagedyst” forsøger at fremstille en virkelighed, der ikke er ægte.

Det fortæller Frederikke Legaard i Heartbeats podcast Rejsen:

- Du står med en tilrettelægger, der har lavet ret meget reality før, som siger: ‘kan du lige tage den om igen og så råbe lidt højere “wuhuu, jeg har vundet mesterbagerforklædet”? Det er nul procent ægte, og det har jeg ikke lyst til, siger Frederikke i podcasten og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20191128_gko7041.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Frederikke er ikke tilfreds med den måde, som "Den store bagedyst" forsøger at gøre programmet mere underholdene. Foto: Gregers Overvad

- De siger, "vi kommer til at klippe det fedt sammen. Kan du ikke bare hoppe og danse lidt?" Og det har jeg seriøst ikke lyst til. For det er ikke sådan, jeg har det lige nu, fordi nu har I faktisk ødelagt det fuldstændigt for mig, siger hun videre.

Undervejs i optagelserne valgte Frederikke derfor at sige nej. Hun ville ikke være med til at lave ”uægte jubelscener”, så det blev ”bedre tv”. Hun følte, at de forsøgte at lave programmet til et realityprogram:

- Jeg var ikke helt populær hos tilrettelæggerne på det program, for jeg gad ikke gøre, hvad de sagde, fortæller Frederikke i podcasten.

Trods kritikken er Frederikke glad for, at hun vandt programmet og titlen som vinder af ”Den store bagedyst”.

Men så er der heller ikke så meget mere positivt at sige.

Hun kalder selv vinderpokalen for “en pissegrim plastik-lorte pokal, som ligner, at den er lavet af glas"

Den har dog fungeret fint som dørstopper eller bogholder, tilføjer Frederikke.

null

Sponsoreret indhold