"Bagedyst"-vinder Frederikke Legaard afslører diagnose

Foto: Jesper Sunesen

Frederikke Legaard, der i 2019 vandt "Den store bagedyst", tager i den grad bladet fra munden i podcasten "Rejsen"

I podcasten langer hun blandt andet ud efter "Den store bagedyst", som hun kalder "nul procent ægte

Den 25-årige amatør-bager afslører også i podcasten, at hun er blevet diagnosticeret med ADHD, efter hun i foråret gik til lægen med symptomer på stress. 

Diagnosen gav hende blandt andet svar på, hvorfor hun havde det vanskeligt i folkeskolen, hvor hun havde svært ved at koncentrere sig. 

- Jeg har altid tænkt, at ja, ja, hvis det er det, der giver mig lidt krudt i røven og gør, at der er gang i den, så er det da meget positivt. Men så fik jeg lige snakket lidt mere om det, og fandt ud af, at de benspænd, jeg har i hverdagen, som er mere lavpraktiske, egentligt også har noget med diagnosen at gøre. Og dem kan jeg ligesom blive opmærksom på, ikke bare er mig, der er en idiot, men det er fordi, min hjerne har det lidt svært ved nogle ting, fortæller hun i podcasten.

Legaard, der er uddannet kunstner, afslører, at hun har prøvet at tage fire forskellige slags ADHD-medicin, men at hun for tiden ikke er på medicin. 

- Jeg har afprøvet fire forskellige typer ADHD-medicin og er nu ikke på nogen af dem, fordi jeg fik ikke de der impulser, som jeg bruger i mit arbejde, som gør, at jeg får de idéer, jeg får, forklarer hun. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close