Kendte 21. oktober 2021

”Bagedyst”-dommer Mary Berry gjort til ridder af prins Charles

Det var en yderst stolt og glad Mary Berry, der i denne uge på helt særlig vis blev gjort til ridder af selveste prins Charles
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kan åbenbart føre ganske store ting med sig at dommer i det ganske populære kageprogram ”Den store bagedyst” – eller som Mary Berry her, i ”The Great British Bakeoff”.

Det er nemlig ikke kun herhjemme, at seere ivrigt følger med, når en flok amatørbagere giver sig ud i at dekorere og bage kager i bedste sendetid. Ikke mindst for at se de flotte kager, men også for at høre dommernes udtalelser om flotte snit og smukke krummelurer.

Faktisk er det gået så godt for den 86-årige britiske Mary Berry, der agerede dommer i den britiske version af programmet i seks år fra 2010 til 2016, at hun onsdag blev gjort til ridder af selveste prins Charles.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: MEGA

Tv-stjernen kan nu kalde sig Dame Commander. Foto: MEGA

Det kunne Clarence House annoncere på deres Instagram-profil onsdag aften.

- Stort tillykke til alle, der modtog anerkendelser ved denne morgens ceremoni. Blandt modtagerne ved Windsor Castle var Dame Commander Mary Berry, der blev hædret for sine tjenester ved at fremvise madlavningskunst og yde velgørenhed, skriver de blandt andet til videoen, der viser en yderst stolt ”Bagedyst”-dommer.

Artiklen fortsætter under opslaget

Mary Berry har, udover sin tid som dommer i bageprogrammet, gennem mere end 50 år arbejdet inden for og med madlavning og udgivet mere end 50 bøger derom, hvorfor det altså blev hendes tur til at modtage det helt særlige kors af prinsen.

- Jeg kan slet ikke sætte ord på, hvor spændende det var. Jeg blev ved med at tænke; ”Jeg er meget spændt – og er her dog ikke smukt”. Jeg tror, at når jeg kommer hjem, så skal jeg have den på og kigge på den. Smukt, siger hun i videoen.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: MEGA

Mary Berry er ikke et helt ukendt ansigt i det royale regi. Faktisk er hun noget nær en favorit - især hjemme hos hertuginde Kate og prins William. Kate Middelton har tidligere udtalt, hvordan sønnen prins Louis' første ord var "Mary" som en sød hentydning til bage-dommeren. Foto: MEGA

Hun fortæller videre, at hendes ønske er at give sine evner og viden videre, da alle bør lave mad hver dag ”uanset om det er studerende eller andre”.

- Du er nødt til at spise hver dag, så hvorfor ikke lære det og så nyde det imens?, forklarer hun.

Som et ægte britisk kulinarisk vidunder kunne den 86-årige tv-dommer desuden fortælle, at den eneste måde, hun skulle hjem og fejre det på var ved at spise en god sandwich og ikke mindst få besøg af sine børn.

Sponsoreret indhold