Kendte3. april 2017

Avis hoppede på sin egen aprilsnar

Nordmændene tager det helt tunge skyts i brug for at blive dræbersnegle kvit
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/snegl.jpg
 Foto: All Over Press)
Det var 1. april i lørdags, og blandt de mange spøgefulde forsøg på at snyde læserne bragte den lokale norske netavis 'Telen på Notodden' en voldsom historie om dræbersnegle. 'Telen på Notodden' er en del af et medienetværk på 62 lokalaviser med en hovedavis 'Rix', der samler stort og småt fra ind- og udland og er en decideret national avis.
Alle haveejere hader de slimede, ulækre brune snegle, der formerer sig som rotter og trækker et klamt, vådt spor efter sig, hvor end de maver sig frem i haven. Så da 'Telen på Notodden' den 1. april skrev, at man nu ville begynde at udrydde dræbersnegle ved at kaste sprøjtegift ud over dem fra helikoptere, så sagde det 'haps' på hovedredaktionen på Rix - den historie skulle ud til et større publikum.
Allerede lørdag skrev 'Telen på Notodden' til sine læsere, at der var tale om en aprilsnar og at man trods hadet til dræbersneglene ikke var i nærheden af at tage bombardement fra luften i brug. Men det overså folkene på Rix, da de søndag samlede historier ind til mandagsudgaven, og derfor er den fantasifulde historie om den opsigtsvækkende metode til at udrydde dræbersnegle på forsiden i dag som en regulær nyhedsbasker i en flot opsætning som den bærende historie med foto og det hele. På Rix gør redaktøren ikke noget for at bortforklare, men lægger sig fladt ned. - Det er en fejl, og vi beklager på det dybeste. Det er ikke noget vi er stolte af i disse tider med den megen snak om 'fake news'. Og selv om det er en aprilsnar er det for tæt på, til at jeg kan grine af det, siger Magne Storedal til Verdens Gang.

Sponsoreret indhold