Kendte28. februar 2021

"Atlantic Crossing"-stjerne: Sådan fik jeg arret i mit ansigt

Da den svenske skuespillerinde Sofia Helin var 24 år gammel, kom hun ud for en alvorlig ulykke, som hun frygtede ville ødelægge hendes fremtidige karriere. I dag har hun dog kæmpe succes - og er lige nu aktuel i rollen som kronprinsesse Märtha i DR-successen "Atlantic Crossing"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0570930.jpg
 (Foto: DR)

Hun har brilleret i hitserien "Broen", og lige nu brillerer hun igen - denne gang i rollen som den ængstelige, men viljestærke kronprinsesse Märtha i DR-successen "Atlantic Crossing".

Det er dog ikke kun hendes talent, der bliver bemærket. Det samme gør det markante ar, der løber mellem skuespillerindens næse og mund.

Det synlige ar stammer fra en alvorlig ulykke, som ramte Sofia Helin, 48, – der spiller rollen som kronprinsesse Märtha i "Atlantic Crossing" – en sommerdag i 1996.

Her havde en 24-årig Sofia Helin lige fået fri fra sit job på et plejehjem i Stockholm. Jobbet var noget af det, som den unge kvinde fik tiden til at gå med, mens hun ventede på at høre, om hun var kommet ind på teaterskolen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0568630.jpg
 (Foto: DR)

Sofia Helin i rollen som kronprinsesse Märtha. Foto: DR

Sofia Helin steg på sin cykel og cyklede på Västerbron, da alt pludselig blev mørkt.

- Jeg vågnede i ambulancen. Cykellygten havde åbenbart sat sig fast i hjulet. Og jeg havde ramt asfalten med højre side af ansigtet først. Kæben var gået i stykker, tænderne var slået ud, og hele mit ansigt var smadret. Jeg var 24 år, ville være skuespiller, havde mistet mit udseende og var rasende, har den i dag 45-årige skuespiller fortalt i et åbenhjertet interview med Politiken.

I begyndelsen havde Sofia Helin svært ved at acceptere ulykken og ikke mindst de spor, den havde sat på hendes ansigt.

Men med tiden begyndte hun at kunne lide arret. Ifølge skuespilleren blev arret et decideret vendepunkt for hende:

- I mange år havde jeg levet ret destruktivt og nonchalant og ikke rigtig taget hånd om mig selv. Men det styrt var et wake-up call. Det var verden, der råbte: Kom igen! Jeg har også altid gået og prøvet at virke normal, selv om jeg ikke følte mig normal. Men det var, som om mit ydre og mit indre kom til at passe bedre sammen efter den ulykke. Og i øvrigt kom jeg ind på teaterskolen alligevel, fortalte Sofie Helin i interviewet med Politiken.

Og man må sige, at Sofia Helin har fået succes. I dag er hun kendt både herhjemme og i Sverige for blandt andet rollen som Saga Norén i DR-successen "Broen" og senest "Atlantic Crossing", der altså vises søndag på DR1.

Hun har tidligere fortalt åbent om sin svære barndom, der var præget af både skilsmisse, dødsfald, alkoholmisbrug og lange indlæggelser på hospitalet.

Da hun var blot 10 dage gammel, mistede hun sin storebror, der blev kørt ihjel blot seks år gammel. Selv måtte Sofia Helin tilbringe lang tid på hospitalet, fordi hun led af svær astma.

Privat bor den 48-årige skuespiller i Stockholms gamle bydel med sin præstemand Daniel Götschenhjelm, som hun har sønnen Ossian og datteren Nike med.

Sponsoreret indhold