Anton Yelchin skjulte dødelig sygdom

Anton Yelchin blev blot 27 år gammel.

Anton Yelchin blev blot 27 år gammel.

Foto: MEGA

19. juni 2016 blev en skæbnesvanger dag for skuespilleren Anton Yelchin. Han blev nemlig mast til døde i sin egen indkørsel, da bremserne på hans bil ikke virkede. 

Nu afslører en ny dokumentarfilm, at han tog en hemmelighed med sig i graven.

Den talentfulde skuespiller havde nemlig sygdommen cystisk fibrose. Noget han aldrig fortalte til offentligheden. 

Det skriver Fox News

Det er den nye dokumentarfilm, "Love, Antosha", der går tæt på skuespillerens liv og altså også den sygdom, som han kæmpede med i hemmelighed. 

Cystisk fibrose viser sig især ved symptomer fra luftvejene i form af vejrtrækningsbesvær og hoste med opspyt, samt ved diarre grundet en nedsat enzym-produktion i bugspytkirtlen. 

Gennemsnitslevealderen for personer med cystisk fibrose er over 40 år.  

Det var et bevidst valg fra Anton Yelchins side, at han ikke fortalte offentligheden om sin sygdom. Det fortæller dokumentarfilmens instruktør Garret Price til Fox News. 

- Noget af det første, der overraskede mig, var hans kroniske sygdom, som han kæmpede med i al hemmelighed. Det i sig selv er beundringsværdigt. Ingen kendte til det, siger instruktøren og fortsætter: 

- Selv et par af hans nærmeste venner kendte ikke til sygdommen frem til hans død. 

Instruktøren fortæller også, at den nye dokumentarfilm om Anton Yelchins liv er blevet vist til patienter med cystisk fibrose, og det har givet dem inspiration til, hvordan man kan leve sit liv på trods af diagnosen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Anton Yelchin nåede at have en flot karriere i film og TV inden sin alt for tidlige død. I filmen "House of D" spillede han overfor Robin Williams. (Foto: MEGA)

Anton Yelchin havde en lovende karriere foran sig, da han døde. Han blev bare 27 år gammel. 

Blandt andet havde han oplevet stor succes med sin rolle som Pavel Chekov i de nyeste "Star Trek"-film.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close