Kendte26. januar 2022

Anders Agger går til filmen: Skal spille sig selv i ny Hella Joof-film

Når filmen baseret på romanen ”Meter i sekundet” får premiere i vinterferien næste år, bliver det med den kendte tv-vært i en helt særlig rolle
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/andersa.jpg
 Foto: Nordisk Film

SENESTE: Nu flytter Anders Agger til Aarhus

Manden med den rolige jyske røst – og et ry for at kunne tale med enhver dansker i stort set alle situationer - skal nu udfylde rollen som sig selv. I en Hella Joof-instrueret spillefilm baseret på en roman af Stine Pilgaard.

Det afslører Nordisk Film i en pressemeddelelse.

I komedien ”Meter i sekundet” følger vi Marie, der flytter med sin lille familie fra København til Velling, hvor indbyggerne er særdeles ordknappe.

Tv-værten Anders Agger er det første offentliggjorte navn i castet, og optagelserne går i gang den 21. marts.

Møder Agger i Brugsen

Har man læst Pilgaards prisbelønnede og anmelderroste roman, ved man allerede, at valget om at sætte Agger på rollelisten ikke er så mystisk endda.

For da hovedkarakteren Marie helt tilfældigt støder på ham i den lokale brugs, bliver egnshelten og journalisten hendes nye samtaleven – ikke mindst når hun skal bruge råd til at falde til som tilflytter i den jyske kommune.

”Meter i sekundet” beskrives som en hjertevarm film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv. En moderne komedie om de tilhørsforhold og det fællesskab, man måske ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20210228-135618-7-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Forfatter Stine Pilgaard vandt sidste år boghandlernes Gyldne Laurbær for netop "Meter i sekundet". Nu kan de mange begejstrede læsere se frem til filmen om Maries rejse til Velling i Vestjylland. (Foto: Ritzau Scanpix)

Skydes i Vestjylland

Det bliver de vindblæste vidder i Vestjylland – nærmere Ringkøbing-Skjern – der lægger kulisse til filmsatsningen. Og da bogen også foregår i Velling ved Ringkøbing Fjord, bliver filmen altså skudt ”on site”, som det hedder.

I instruktørstolen sidder Hella Joof, som står bag kæmpesucceser som ”En kort en lang,” ”Oh Happy Day,” ”Sover Dolly på Ryggen?”, ”All Inclusive” og senest ”Happy Ending.”

Foruden Hella Joof, tæller det garvede hold bag filmen Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén, der sammen skriver filmmanuskriptet til ”Meter i sekundet” samt fotograf Kim Høgh, og production designer Mette Rio.

Filmen "Meter i sekundet" forventes at få biografpremiere til vinterferien 2023.

Sponsoreret indhold