Kendte5. september 2022 (opd. 27. september 2022)

Anderledes boligreportage: Duddi viser rungende tomt Valdemars Slot frem

Duddi med det borgerlige navn Louise Albinus viser Valdemars Slot frem for offentligheden, efter Caroline Fleming tømte det for inventar
Louise Albinus åbner Valdemars Slot for offentligheden i ny boligreportage. 
Louise Albinus åbner Valdemars Slot for offentligheden i ny boligreportage.
 Foto: Aller Media

Som SE og HØR berettede i maj, tømte Caroline Fleming Valdemars Slot for al løsøre efter en uløselig konflikt med søsteren Louise Eleonora Kathleen Iuel Albinus også kaldet Duddi.

15. maj overtog Duddi det slot, som har været i familiens eje gennem 12 generationer. Gabende tomt.

Dengang fortalte en knust Duddi til Fyns Amts Avis, at Caroline havde planer om at bortauktionere den prægtige samling af inventar, som er blevet samlet af slægten gennem 300 år.

Nu viser Duddi det gabende tomme slot frem i en noget anderledes boligreportage i magasinet Bo Bedre, hvor hun samtidig sætter ord på, hvordan det var at se hendes barndomshjems forvandling, da flyttemændene tømte slottet.

- Da møblerne blev båret ud, var jeg ulykkelig. Det tog 10-15 flyttemænd seks dage at tømme alle fire etager. Det var hele min barndom og 344 års familiehistorie. Det var ligesom at miste nogen, man holder af, siger hun og fortsætter:

- Jeg gik igennem alle sorgens faser: tristhed, vrede, tomhed og så endelig en uforklarlig ro. Pludselig gik det op for mig, at jeg har et tomt slot, som er helt mit eget, siger hun til magasinet.

Til boligmagasinet viser hun de mange tomme stuer og sale frem. Kun enkelte møbler og andre genstande står på gulvene i de mange sale, som ellers er strippet for inventar.

Det er således næsten udelukkende de lange gardiner og de få malerier, som betragtes som mur- og nagelfaste, som fortsat pryder de historiske gemakker, hvor stuk og høje paneler virkelig kommer til deres ret nu.

Men selv om det kommer til at koste en formue og tage mange år at gøre slottet hjemligt igen, så er Duddi fuld af fortrøstning. For hun har en plan. En drøm.

Den nye slotsfrue har en bachelorgrad i kunsthistorie og netop den kommer i spil, når hun skal gøre en rentabel forretning ud af Valdemars Slot.

For står det til Duddi skal slottet og de tilhørende avlsbygninger, parken og den gule tepavillon i fremtiden danne rammerne om et internationalt samlingssted for skandinavisk design og moderne kunst.

Slottet skal naturligvis også møbleres, og selv om det kommer til at tage lang tid og koste mange penge at finde de helt rigtige møbler, så ser slotsfruen tilværelsen fra den lyse side.

- Det her er min skæbne. Jeg har selv valgt det, og jeg fortryder ikke ét sekund. Nu glæder jeg mig til, at min familie engang med tiden kan bo her på mere moderne præmisser. Med et håb om, at jeg kan give kærligheden til slottet videre til mine to døtre, så de engang kan blive 13. generation på VS (Valdemars Slot, red.)

Bitter strid

Sorgen var i begyndelsen altoverskyggende, da Duddi overtog det rømmede slot.

Duddi forsøgte forgæves at holde en del af inventaret på slottet, men hendes storesøster blokerede for, at møblerne forblev, hvor de har stået i hundredvis af år. Og at købe al løsøret var en økonomisk umulighed - desuden var Caroline Fleming slet ikke interesseret i at sælge møblerne til sin søster, så de kunne forblive i barndomshjemmet.

- Jeg har ikke råd til det hele, men jeg havde lavet et udvalg af genstande, som jeg var interesseret i at købe. Men jeg fik pænt nej, siger Duddi.

Men Caroline har ingen indflydelse på, hvem møblerne går til, når først auktionen er i gang, og så har Duddi planer om at slå til.

-Jeg må jo se, hvad jeg har råd til at købe, når tingene kommer på auktion, har hun tidligere udtalt til Fyns Amts Avis.

Nu er den tunge sky lettet og afløst af optimisme. For efter at have bevæget sig rundt i de tomme stuer og sale er Duddi begyndt at betragte slottet med helt andre øjne og har opdaget detaljer, hun aldrig før har bidt mærke i.

Forhåbentligt bliver slottet i fremtiden udsmykket med moderne kunst og design.

Sponsoreret indhold