Kendte1. maj 2023

Alt du skal vide om Met Gala 2023

Årets absolut største modefest er lige om hjørnet. Her er alt, hvad du har brug for at vide om årets Met Gala
Vogue-bossen Anna Wintour inviterer endnu en gang til det årlige Met Gala i New York. 
Vogue-bossen Anna Wintour inviterer endnu en gang til det årlige Met Gala i New York.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Temaet for næste Met Gala ligger fast: Afdøde Karl Lagerfeld skal hyldes

Natten til tirsdag dansk tid inviterer den 73-årige Vogue-chefredaktør Anna Wintour endnu en gang til det årlige Met Gala.

Det betyder naturligvis, at verdens største superstjerner vil bevæge sig op ad den ikoniske trappe foran Metropolitan Museum of Art i New York.

Her kan du streame Met Gala 2023

Drømmer du om at følge med hele natten, så kan det ske takket være Vogues livestream.

Alle højdepunkterne fra den enorme røde løber vil nemlig blive streamet på Vogues hjemmeside, mens der med største sandsynlighed også vil være masser at fange på Vogues Instagram-, Facebook-, og Twitter-profil.

Den store modefest går i gang 00:30 i nat dansk tid, og du kan se frem til at opleve La La Anthony, Derek Blasberg, Chloe Fineman og naturligvis den fantastiske Emma Chamberlain styre showet fra den røde løber.

Den amerikanske YouTuber Emma Chamberlain kan endnu en gang opleves som vært på den røde løber.
Den amerikanske YouTuber Emma Chamberlain kan endnu en gang opleves som vært på den røde løber.
 Foto: Ritzau Scanpix

Hvad er dette års Met Gala-tema?

Som det gør sig gældende hvert år, skal der jo være et tema - eller en såkaldt dresscode. Sidste år lød temaet på "Gilded Glamour", mens den i 2021 stod på "In America: A Lexicon of Fashion".

I år skal Met Gala-gæsterne klæde sig på i et forsøg på at ære den afdøde designer Karl Lagerfeld, når teamet "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" rulles ud.

Lagerfeld har arbejdet med en lang række ikoniske designmærker herunder Balmain, Chloé, Fendi og naturligvis Chanel, og der er utvivlsomt mange kreative måder, man kan gribe Lagerfeld-temaet an.

Årets tema er blevet mødt af en del kritik fra modebranchen. Lagerfeld, der døde i 2019 i en alder af 85, var nemlig en noget kontroversiel herre.

Hvem er vært til årets Met Gala?

Traditionen tro er der adskillige værter til at trække i snorene. Sidste år var det "Gossip Girl"-stjernen Blake Lively samt Ryan Reynolds, EGOT-modtageren Lin-Manuel Miranda samt Regina King, der var værter.

Kim Kardashian fik sidste år hele verden til at måbe, da hun dukkede op i Marilyn Monroes gamle kjole.
Kim Kardashian fik sidste år hele verden til at måbe, da hun dukkede op i Marilyn Monroes gamle kjole.
 Foto: Ritzau Scanpix

I år er æren gået til Anna Wintour selv, den britiske sangerinde Dua Lipa, skuespillerinden Michaela Coel, forhenværende tennisspiller Roger Federer og den spanske skuespillerinde Penélope Cruz.

Hvem deltager i årets Met Gala?

Den officielle gæsteliste til det årlige Met Gala offentliggøres aldrig, men flere kendisser er ofte tidligt ude med at fortælle deres fans og følgere, at de kan forvente at se dem til den store modefest.

Flere medlemmer af Kardashian-klanen er naturligvis fast inventar. Det ville være mærkeligt, hvis eksempelvis Kim Kardashian eller Kendall Jenner ikke dukkede op for at imponere med deres outfits.

Skuespiller Elle Fanning har ifølge Variety bekræftet, at hun deltager, mens den britiske sangerinde Rita Ora har meddelt sine Instagram-følgere, at hun har prøvet adskillige kjoler forud for det store event. Til gengæld har Blake Lively afsløret, at hun ikke kommer til at deltage i år.

Rihanna er også en populære Met Gala-gæst.
Rihanna er også en populære Met Gala-gæst.
 Foto: Ritzau Scanpix

Mellem 400 og 600 gæster er normalt inviteret, og de tæller alt lige fra kunstnere, musikere, influencere, unge kreative mennesker og højtprofilerede modebosser.

Hvad sker der til Met Gala?

Helt kort: Ingen ved det. Det er nemlig strengt forbudt at tage billeder med sin telefon under showet. Supermodel Kendall Jenner har dog tidligere fået lov til at lave en særlig fotoreportage fra gallaen.

En ting vi ved med sikkerhed, er, at der serveres en eller anden form for spise. De inviterede gæster tager også altid et kig på udstillingen, før de sætter sig ind for at spise mad i deres vilde outfits.

Og så kommer der som regel også en kendis og optræder. Det har både Rihanna og Justin Bieber tidligere gjort.

Sponsoreret indhold