Kendte11. marts 2024

Aldrig har nogen poseret så perfekt med sin Oscar, som Robert Downey Jr. gjorde det i nat

Robert Downey Jr. kan officielt kalde sig Oscar-vinder - og vi har på fornemmelsen, at det kommer han til at gøre... ofte...

Robert Downey Jr. med sin Oscar

LÆS OGSÅ: Emma Stone vinder sin anden Oscar: Indtager scenen med sprukket lynlås

Syv Oscar-statuetter endte det med at blive til for nattens storvinder "Oppenheimer".

Christopher Nolan-filmen løb med priserne i flere af de store kategorier som bedste instruktør, bedste film, bedste mandlige hovedrolle, og så må vi bestemt ikke glemme, at "Oppenheimer" også sikrede Robert Downey Jr. prisen for bedste mandlige birolle.

Det er den første Oscar-statuette for den 58-årige Downey Jr., der har haft en lang og ikke mindst begivenhedsrig karriere.

Da han i 1992 spillede rollen som Charlie Chaplin i filmen "Chaplin", stod det skrevet i Hollywoodstjernerne, at Robert Downey Jr. ville blive et kæmpe navn.

Robert Downey Jr. blev nomineret til en Oscar for sin rolle i "Chaplin" i 1992.
Robert Downey Jr. blev nomineret til en Oscar for sin rolle i "Chaplin" i 1992.
 Foto: Studio Canal/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Men successen indhentede skuespilleren i sådan en grad, at "Iron Man"-stjernen i slutningen af 1990'erne og de tidlige 2000'ere røg ind i et betydeligt alkohol- og stofmisbrug, der resulterede i flere ophold i både fængsler og rehabiliteringscentre.

De mange problemer betød blandt andet, at den amerikanske skuespiller blev fyret for tv-serien "Ally McBeal", og generelt hang karrieren i en ekstremt tynd tråd.

Tilbage på toppen

Men med hjælp fra blandt andre Mel Gibson og "Iron Man"-instruktør Jon Favreau, kæmpede Downey Jr. sig op på toppen igen.

Alt det kulminerede søndag nat, hvor det hele gik op i en højere enhed, og nu kan "Tropic Thunder"-stjernen således officielt kalde sig: Oscarvinder Robert Downey Jr.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-11/24071042848429-1920x2880we.jpg
En lille dans for Oscar?
 Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/Ritzau Scanpix

- Jeg vil gerne takke min forfærdelige barndom og Akademiet - i den rækkefølge, lød det fra Robert Downey, da han gik på scenen for at tage imod sin pris.

- Jeg vil gerne takke min dyrlæge - øh, jeg mener, min kone, Susan Downey derovre. Hun fandt mig som et knurrende dyr, der havde brug for at blive reddet, og du elskede mig tilbage til livet. Det er derfor, jeg er her.

Downey Jr. vandt i sidste måned en BAFTA-pris for sin "Oppenheimer"-rolle, og her valgte han at takke Christopher Nolan for at "genoprette hans troværdighed" efter at have brugt over et årti på at spille rollen som Tony Stark og Iron Man i Marvels Cinematic Universe.

Oscar-uddelingen kan genses på TV 2 Play. "Oppenheimer" kan streames mod betaling på blandt andet Apple TV+ og Blockbuster.

Sponsoreret indhold