Kendte9. august 2020

”Afdeling Q” bliver international tv-serie: Sindssygt spændende

Jussi Adler-Olsens thrillerbøger har solgt 26 millioner eksemplarer verden over. Politimanden Carl Mørck har indtaget de danske biografer – nu er turen kommet til USA.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jussi_3.jpg
 (Foto: Birger Storm)

De mørke, medrivende historier om politimanden Carl Mørck og hans medhjælpere Assad og Rose har tryllebundet læsere over hele verden.

Indtil videre har forfatteren Jussi Adler-Olsen udgivet otte bøger i serien, der skal ende med 10 i alt.

Herhjemme er de hårrejsende bøger blevet til flere film, ”Kvinden i buret”, ”Fasandræberne”, ”Flaskepost fra P”, ”Journal 64” og den næste, ”Marco Effekten”, er i gang med at blive filmet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jussi_1_1.jpg
 (Foto: Birger Storm)

I Jussis hyggelige stue er der masser af ro og varme – helt stik modsat de grusomme historier, som han skriver på i det dejlige sommerhus. (Foto: Birger Storm)

Det store udland har længe haft et godt øje til den danske thriller-krimikonge, og nu har Jussi Adler-Olsen skrevet under på en kontrakt med selveste Sony, der samarbejder med det kæmpestore produktionsselskab Left Bank, der bl.a. er folkene bag den ultrapopulære Netflix-serie ”The Crown”.

– Det har taget tid at finde det helt rigtige match. Jeg blev kontaktet af manuskriptforfatteren Scott Frank, som sagde til mig, at han havde forelsket sig i mit univers. Jeg blev så smigret, for jeg er så stor fan af ham.

Scott Frank har sørget for at få aftalen i hus, og han er med på projektet. Så må vi se, hvilken platform det ender på.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jussi_2_0.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Hvad er hemmeligheden bag en god thriller?
– At involvere læseren, som bliver til en medspiller. Plottet skal skal også være fortalt sådan, at læseren selv skaber detaljerne i eget hoved.
Aktiveringen af læseren er hemmeligheden bag al litteratur, som fungerer, fortæller Jussi. (Foto: Birger Storm)

Men det bliver til en serie – alt er skrevet under, og indtil videre bliver én bog til én sæson – og serien kommer formentlig til at foregå i Boston, fortæller Jussi Adler-Olsen.

Drømmer om Viggo

Selv om den danske stjerneforfatter slet ikke ønsker at have medbestemmelse på, hvilke skuespillere der bliver castet til den internationale serie, så har han gjort sig nogle tanker om, hvem han kunne tænke sig at se i hovedrollen.

– Viggo Mortensen ville være god som Carl Mørck. Ham kan jeg ovenikøbet tale med, siger Jussi med et stort smil om Hollywood-danskeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jussi_5.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Han er i gang med at skrive bog nummer ni i “Afdeling Q”-serien. Der kommer 10 bøger i alt.
I 2005 lavede Adler-Olsen grundplottet til alle 10 bøger.
– Mine bøger tager alle sammen udgangspunkt i samfundets aktuelle problematikker, så i den nye bog, der er ved at tage form i disse måneder, er det svært at ignorere coronakrisen, afslører han. (Foto: Birger Storm)

– Det handler om at finde en person, som har noget pondus, forklarer Jussi.

Hvor længe de millionvis af fans skal vente på at se Carl Mørck – måske i skikkelse af Viggo – udfolde sig på amerikansk, ved Jussi ikke endnu.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jussi_3_0.jpg
 (Foto: Birger Storm)

I sommerhuset i Rørvig har Jussi og hans frue Hanne indrettet et fælles arbejdsværelse.
Det er her, de dødspændende bøger bliver til. (Foto: Birger Storm)

– Vi skrev kontrakten under i efteråret, men det tager tid at komme i gang.

Det tager tid at finde de helt rigtige skuespillere, som kan dedikere sig til noget, der løber over 10 sæsoner – det vil sige omkring 10 år skal skuespillerne dedikere sig, fortæller han.

null

Sponsoreret indhold