Ærlig Tobias Karlsson: Jeg er HIV-positiv

Tobias Karlsson har deltaget i den danske udgave af \

Tobias Karlsson har deltaget i den danske udgave af "Vild med dans" fire gange. Han har danset med Sofie Stougaard(billedet, red.), Zindy Laursen, Tina Lund og Hella Joof.

Foto: Birger Storm

I et interview med det svenske magasin QX står den tidligere "Vild med dans"-deltager Tobias Karlsson frem og fortæller, at han for tre år siden blev testet positiv med HIV. 

I interviewet fortæller danseren, hvordan det startede med hedeture om natten, og at han kunne mærke, at noget ikke var, som det skulle være. 

Derfor besluttede han sig for at lade teste.

- Så jeg tog til Venhälsan(Klinik i Sverige, red.). Det her var ugen efter Pride, så alle jeg kendte sad nærmest i venterummet. Så jeg satte mit bedste smil på og hilste glad på alle, fortæller Tobias og fortsætter:

- Senere kom jeg ind til sygeplejersken og tog en 20-minutters-test. Og da resultatet kom siger hun pludseligt "Hov, det ser ikke godt ud". Hun havde arbejdet der i mange år og havde aldrig fået et positivt resultatet. Og de her tests er jo 99% sikre. 

Tobias Karlsson beskriver nyheden om, at han var HIV-positiv som et øjeblik, hvor hans verden gik i stå. 

Efter tre dage besluttede han sig dog for, at hans nye status som HIV-positiv ikke skulle sætte en stopper for hans liv. Derfor skrev han et brev til sig selv. 

- Jeg skrev, hvor lykkelig jeg skulle være for at have så fantastisk et liv med en god familie og fine venner, og at det er de færreste, der kan arbejde med og leve af sin hobby. Så det var tid til at vælge: Giv op Tobias, eller lev videre. Der bestemte jeg mig for, at jeg ville få det bedste ud af det, fortæller Tobias Karlsson. 

Siden fortalte han om diagnosen til den nærmeste familie og venner, og nu fortæller han det så til hele verden. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Tobias Karlsson dansede i 2005-udgaven af "Vild med dans" sammen med sangerinden Zindy Laursen. (Foto: Birger Storm) 

I interviewet fortæller Tobias Karlsson også, at han ikke er klar over, hvem der smittede ham med HIV.

- Det føles ikke vigtigt. Jeg tror ikke, at han vidste, at han havde det. Men eftersom, at jeg skulle skrive navnene på de fyre, jeg havde været sammen med, ned, så de kunne blive informeret og blive testet, ved han det jo nu. Men det føles ikke vigtigt for mig at vide, hvem det var.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close