Kendte21. august 2023

Ærlig Christiane: Måtte afsløre sygt foster inden familiefest

Det er en ærlig – men afklaret – Christiane, der i sin podcast fortæller om, hvordan hun sidste sommer måtte afbryde sin graviditet, fordi fosteret ikke ville overleve i hendes mave
Christiane Schaumburg-Müller Åxman og Daniel Åxman måtte sidste sommer stå over for den største smerte, man som par kan stå over for.
Christiane Schaumburg-Müller Åxman og Daniel Åxman måtte sidste sommer stå over for den største smerte, man som par kan stå over for.
 Foto: Dan Mariegaard

LÆS OGSÅ: Kæmpe sorg: Christiane Schaumburg-Müller har mistet sit barn

Sidste sommer afslørede Christiane Schaumburg-Müller Åxman, 41, at hun havde mistet sit ufødte barn halvvejs i graviditeten.

I sin podcast "Hverdag" sætter hun flere ord på den hjerteskærende proces det var at opdage, at ønskebarnet i hendes mave var så sygt, at det ikke ville overleve en graviditet og en fødsel.

Til sundhedsguru Michelle Kristensen, som er i studiet for at fortælle om sit fertilitetsbehandlingsforløb, fortæller Christiane, at hun efter fertilitetsbehandling blev gravid på det første æg, der blev lagt op i hendes livmoder.

Chok til scanning

Grundet hendes høje alder købte hun og gemalen Daniel Åxman flere tests i det private for at få vished om, at hun bar på et sundt og raskt barn. Derfor var det et chok, da parret fik dårligt nyt til 20-ugers-scanningen på Herlev Hospital:

– Hjernen ser ikke ud, som den skal se ud. Der er virkelig svag hjertelyd, genkalder hun om den skæbnesvangre scanning:

– Det overlever simpelthen ikke, konkluderer hun om det foster, som hun bar i maven.

Christiane er så langt henne, at hun skal føde fosteret, men først er der en stor familiefest, der skal klares: Daniels ældste datter skal nemlig konfirmeres.

– Vi gør så det, at vi skriver ud til alle, at det her er sket, så ved de det. Og vi må også sige det til børnene, og hun står der og skal konfirmeres, genkalder hun.

– Det var så surrealistisk, jeg havde jo stor mave, fortæller Christiane om bonusdatterens konfirmation, der faldt bare to dage før, hun skulle føde det syge foster.

Og selv om det var benhårdt at gennemgå, så understreger Christiane, at hun nu er ude på den anden side:

– Jeg har virkelig sluttet fred med, at jeg har mistet, fortæller hun i podcasten.

Sponsoreret indhold